Slovenija
47 ogledov

Najbogatejši Slovenec je ...

Sandi Češko Finance
Na lestvici 100 najbogatejših Slovencev je prišlo do spremembe prav na vrhu. Z mesta najbogatejšega je trgovca Mirka Tuša zrinil Sandi Češko iz Studia Moderna.

Sandi Češko je z nekaj več kot 200 milijoni evrov najbogatejši Slovenec leta 2011. Širši javnosti so poznani izdelki Dormeo in Kosmodisk, ki jih prodaja Studio Moderna, pa tudi televizijska prodaja Top Shop. Mirko Tuš, ki je zadnjih nekaj let kraljeval na vrhu, je na četrtem mestu s sto milijoni evrov, objavlja revija Manager.

Med prvo peterico sta letos dva novinca. Albin in Tatjana Doberšek sta inženirsko podjetje Engineering Dobersek razvila v Nemčiji, pri nas pa sta se pojavila med svetovalci pri gradnji TEŠ 6. Samo in Iza Login pa sta okoli 80 milijonov evrov premoženja iz nič ustvarila v pičlem letu. Uspelo jima je z zabavnimi aplikacijami Talking Friends, ki so zasvojile milijone po svetu.

Med tistimi, ki jim je uspelo v kratkem času, je tudi Uroš Merc iz Bisola. Za uvrstitev na lestvico je potreboval le štiri leta. Mercu je revija Manager pred dvema letoma za ambiciozne načrte podelila priznanje Managerski izziv 2009, danes pa je Bisol že toliko vreden, da sta dva njegova lastnika med najbogatejšimi. 

Na lestvici je letos četrtina novih obrazov. Nanjo so se uvrstili tisti, ki so zaslužili nekaj več kot 11 milijonov premoženja. Z lestvice najbogatejših pa je letos izpadlo precej gradbincev.

Že tretje leto zapored je zaznati trend padanja premoženja. Stoterica najbogatejših Slovencev je sicer na približno enaki ravni kot lani. Skupaj so vredni okoli 2,5 milijarde evrov.

Komentarjev 5
  • primorka 17:52 17.januar 2012.

    No, pa imamo Jankovića med najbogatejšimi "Slovenci" ! Ni čudno, da so krožile govorice o podkupljenih glasovih ! Mogoče pa mu bo v drugo "uspelo" !

  • Sajko Sojka 00:27 07.december 2011.

    a janša nima slovensko državljanstvo , škoda bil bi prvi

  • 616267 22:26 07.november 2011.

    lestvica je "strokovno" narejena...imam insajderske informacije...:-))