"Ko bi le dočakala"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Posledice. 18-letno dekle zahteva od države odškodnino, ker je ohromela zaradi slabega cepiva.
Oglej si celoten članek

Država včeraj po skoraj desetih letih pravdanja ni našla skupnega jezika z družino Bahun. Od države s tožbo zahtevajo 40 tisoč evrov odškodnine z vsemi obrestmi in doživljenjsko mesečno rento za njihovo 18-letno hčerko. Melanie Bahun naj bi bila namreč kot triletna deklica poškodovana s cepivom proti steklini. Leta 1997 jo je na dopustu na Hrvaškem ponoči pogrizel netopir ali podgana. Deklico so po vrnitvi z dopusta cepili v Kranju. “Pozneje se je izkazalo, da je prejela dvojni odmerek cepiva, kar je za takšnega otroka preveč. Danes ima hude težave s spominom ter izgovorjavo daljših in težjih besed. Skozi čas so se njene težave stopnjevale. Celo ohromela je. V hrbtenici pa so ji nedavno odkrili kanal, napolnjen s tekočino,” opisuje mati poškodovanega dekleta Olga Bahun.

Izvedenec proti

Cepiva, s katerim je bila cepljena Melanie, danes pri nas uporabljajo samo na živalih. “Proizvajalec je zaradi slabe kakovosti zaključil izdelavo cepiva. V Ameriki pa z njim že dolgo ne cepijo,” poudarjata zakonca Bahun. Sodni izvedenec, infektolog Milan Čižman, ki so ga na sodišču zaslišali včeraj, pa zagotavlja, da “to cepivo ne povzroča obolenj”.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:47 23. Oktober 2012.

    Ne vem, če je umestna pripomba: vsakemu "managerju", ki zapusti svoj položaj, dajejo odpravnine v deset-tisočih evrih - pri takih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.