Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

"Ko bi le dočakala"

Zakonca Bahun Žurnal24 main
Posledice. 18-letno dekle zahteva od države odškodnino, ker je ohromela zaradi slabega cepiva.

Država včeraj po skoraj desetih letih pravdanja ni našla skupnega jezika z družino Bahun. Od države s tožbo zahtevajo 40 tisoč evrov odškodnine z vsemi obrestmi in doživljenjsko mesečno rento za njihovo 18-letno hčerko. Melanie Bahun naj bi bila namreč kot triletna deklica poškodovana s cepivom proti steklini. Leta 1997 jo je na dopustu na Hrvaškem ponoči pogrizel netopir ali podgana. Deklico so po vrnitvi z dopusta cepili v Kranju. “Pozneje se je izkazalo, da je prejela dvojni odmerek cepiva, kar je za takšnega otroka preveč. Danes ima hude težave s spominom ter izgovorjavo daljših in težjih besed. Skozi čas so se njene težave stopnjevale. Celo ohromela je. V hrbtenici pa so ji nedavno odkrili kanal, napolnjen s tekočino,” opisuje mati poškodovanega dekleta Olga Bahun.

Izvedenec proti

Cepiva, s katerim je bila cepljena Melanie, danes pri nas uporabljajo samo na živalih. “Proizvajalec je zaradi slabe kakovosti zaključil izdelavo cepiva. V Ameriki pa z njim že dolgo ne cepijo,” poudarjata zakonca Bahun. Sodni izvedenec, infektolog Milan Čižman, ki so ga na sodišču zaslišali včeraj, pa zagotavlja, da “to cepivo ne povzroča obolenj”.

Komentarjev 1
  • majdas 07:47 23.oktober 2012.

    Ne vem, če je umestna pripomba: vsakemu "managerju", ki zapusti svoj položaj, dajejo odpravnine v deset-tisočih evrih - pri takih primerih je pa tako težko dati - kot da bo zato kdo prikrajšan. No, ona vsekakor je.