Ko enkrat gredo, se ne vrnejo več

Foto: Nik Rovan <ljubljana>01.06.09, ekonomska sola ljubljana, ucenci, ucilnica, dijaki, f
Posavje. V Brežicah želijo več srednješolskih programov, saj se dijaki, če enkrat odidejo, ne vračajo.
Oglej si celoten članek

Ekonomska in trgovska šola Brežice bi rada razpisala za dijake zanimivejše šolske programe, kot sta med drugimi programa zdravstvene nege in predšolske vzgoje, a jih na pristojnem ministrstvu zavračajo z mnenjem, da je teh programov drugje po Sloveniji dovolj.

Ravnatelj Ekonomske in trgovske šole Brežice Martin Šoško meni, da s tem posavskim srednješolcem onemogočajo šolanje v domačem kraju ali njegovi bližini, hkrati pa šolanje v drugih okoljih povzroča odliv mladih ljudi in tudi njihov kasnejši odhod na druga območja Slovenije.

"Zgodnji odhod od doma pomeni veliko manjšo možnost, da se bodo kdaj vrnili," pravi ravnatelj in navaja, da se odliv dijakov iz Posavja odraža tudi na njihovi šoli, kjer se je pred leti šolalo 840 dijakov, v zadnjem šolskem letu pa jih imajo vpisanih nekaj manj kot 290. STA

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:49 16. Januar 2014.

    Začnite poučevati za poklice, za katere je v Posavju kaj povpraševanja. Ko sem končal ekonomsko srednjo šolo in nato fakulteto, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.