Slovenija
10 ogledov

Ko enkrat gredo, se ne vrnejo več

<ljubljana>01.06.09, ekonomska sola ljubljana, ucenci, ucilnica, dijaki, f Nik Rovan
Posavje. V Brežicah želijo več srednješolskih programov, saj se dijaki, če enkrat odidejo, ne vračajo.

Ekonomska in trgovska šola Brežice bi rada razpisala za dijake zanimivejše šolske programe, kot sta med drugimi programa zdravstvene nege in predšolske vzgoje, a jih na pristojnem ministrstvu zavračajo z mnenjem, da je teh programov drugje po Sloveniji dovolj.

Ravnatelj Ekonomske in trgovske šole Brežice Martin Šoško meni, da s tem posavskim srednješolcem onemogočajo šolanje v domačem kraju ali njegovi bližini, hkrati pa šolanje v drugih okoljih povzroča odliv mladih ljudi in tudi njihov kasnejši odhod na druga območja Slovenije.

"Zgodnji odhod od doma pomeni veliko manjšo možnost, da se bodo kdaj vrnili," pravi ravnatelj in navaja, da se odliv dijakov iz Posavja odraža tudi na njihovi šoli, kjer se je pred leti šolalo 840 dijakov, v zadnjem šolskem letu pa jih imajo vpisanih nekaj manj kot 290. STA

Komentarjev 1
  • miho 21:49 16.januar 2014.

    Začnite poučevati za poklice, za katere je v Posavju kaj povpraševanja. Ko sem končal ekonomsko srednjo šolo in nato fakulteto, zame v Posavju ni bilo služb - razen, če bi imel delovne izkušnje, ki jih pa nisem imel. Žalostno. Zato ...prikaži več sem bil primoran oditi.