Ko sta pes in poštar prijatelja

Foto: MayerMcCann Akcija poštar in pes prijatelja Foto: MayerMcCann Akcija poštar in pes prijatelja Foto: MayerMcCann Akcija poštar in pes prijatelja
Poštarja vsakič opazijo, a pošiljke ne dobijo nikoli. Tokrat je bilo drugače – v Mariboru dokazali, da sta pes in poštar lahko prijatelja.
Oglej si celoten članek

Moči sta pri akciji, s katero so podirali stereotipne predstave o  napadalnem odnosu psov do poštarjev, združili Pošta Slovenije in pasja pekarna zdravih priboljškov Hov – hov.

Poštarji so v mariborskem naselju  Razvanje poleg navadne pošte za ljudi danes raznašali tudi posebno pošiljko za pse, pasji piškot. Z akcijo so želeli tudi obeležiti teden psa septembra.

Vdirajo k psom domov

"Z veseljem sodelujemo v simpatični akciji, ki je zarezala v večno temo poštarjev in psov," je povedala Sabina Podkrižnik, direktorica sektorja za trženje Pošta Slovenije.

Po besedah Slavice Štancer, predsednice kinološkega društva Tabor, psi na poštarje reagirajo z laježem in renčanjem ker vsakdanji prihod poštarja doživljajo kot vdiranje na njihovo domačo ozemlje. "Pomembno je, da psa, ko je še mladiček navadimo na poštarja, ga z njim spoprijateljimo in spodbujamo pozitivno vedenje, to lahko storimo tudi s pomočjo priboljškov kot v primeru današnje akcije," je izpostavila Štancerjeva.

Danes so izvedli akcijo le v manjšem obsegu, razdelili so 60 pošiljk za pse. Glede na to, da so bili deležni zelo dobrih odzivov, pa bodo morda že prihodnje leto akcijo razširili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:50 3. September 2013.

    V kolikor ima poštar že iz preteklosti velik strah pred psi, ki g ni pripravljen premagati, potem prav nič ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.