Slovenija
52 ogledov

Ko sta pes in poštar prijatelja

Akcija poštar in pes prijatelja
1/3
MayerMcCann
Poštarja vsakič opazijo, a pošiljke ne dobijo nikoli. Tokrat je bilo drugače – v Mariboru dokazali, da sta pes in poštar lahko prijatelja.

Moči sta pri akciji, s katero so podirali stereotipne predstave o  napadalnem odnosu psov do poštarjev, združili Pošta Slovenije in pasja pekarna zdravih priboljškov Hov – hov.

Poštarji so v mariborskem naselju  Razvanje poleg navadne pošte za ljudi danes raznašali tudi posebno pošiljko za pse, pasji piškot. Z akcijo so želeli tudi obeležiti teden psa septembra.

Vdirajo k psom domov

"Z veseljem sodelujemo v simpatični akciji, ki je zarezala v večno temo poštarjev in psov," je povedala Sabina Podkrižnik, direktorica sektorja za trženje Pošta Slovenije.

Po besedah Slavice Štancer, predsednice kinološkega društva Tabor, psi na poštarje reagirajo z laježem in renčanjem ker vsakdanji prihod poštarja doživljajo kot vdiranje na njihovo domačo ozemlje. "Pomembno je, da psa, ko je še mladiček navadimo na poštarja, ga z njim spoprijateljimo in spodbujamo pozitivno vedenje, to lahko storimo tudi s pomočjo priboljškov kot v primeru današnje akcije," je izpostavila Štancerjeva.

Danes so izvedli akcijo le v manjšem obsegu, razdelili so 60 pošiljk za pse. Glede na to, da so bili deležni zelo dobrih odzivov, pa bodo morda že prihodnje leto akcijo razširili.

Komentarjev 1
  • Trovlak 18:50 03.september 2013.

    V kolikor ima poštar že iz preteklosti velik strah pred psi, ki g ni pripravljen premagati, potem prav nič ne pomaga, če tudi psa od majhnega šolaš in navajaš na poštarja. Če je pa kdaj poštar v psa metal kamenje ...prikaži več ali ga drugače iz strahu in brez razloga napadel, potem si ga bo pes zapomnil za vedno in tak poštar si je naredil veliko škode za v bodoče.