Koalicija bi zaslišala Brezigarjevo

Foto: Žurnal24 Barbara Brezigar (Foto: BOBO)
V državnem zboru teče bitka, koga bi kot pričo zaslišali pred preiskovalno komisijo, ki ugotavlja politično odgovornost v zadevi Patria.
Oglej si celoten članek

Poslanci se pripravljajo na veliko zaslišanje v zadevi Patria. V opoziciji bi denimo zaslišali tudi soprogo Milana M. Cvikla Jerco Legan Cvikl, v koaliciji pa finskega novinarja Magnusa Berglunda in za zdaj še aktualno generalno državno tožilko Barbaro Brezigar.

Koalicijski scenarij
V koalicijskih SD, Zares in LDS bi zaslišali tudi predsednika preiskovalne komisije Zvonka Černača in podpredsednika Roberta Horvata, s čimer bi ju morali iz dela komisije izločiti. Zaslišali bi še Milana M. Cvikla, Draga Kosa, Kaja Erika Björkqvista, Magnusa Berglunda, Barbaro Brezigar, Reija Juhanija Niittynena, Jorma Wiitakorpija, Jureta Cekuto, Petra Zupana, Hansa Wolfganga Riedla, Walterja Wolfa, Rudolfa Lebana, Ivana Črnkoviča, Marijo Badovinac Črnkovič, Darka Njavra, Toneta Krkoviča, Jožeta Zagožna, Karla Erjavca in Janeza Janšo.

Opozicijski scenarij
V SDS predlagajo, da bi poslanci izprašali bivša vodilna v protikorupcijski komisiji Draga Kosa in Bečirja Kečanovića, Milana M. Cvikla in njeno soprogo Jerco Legan Cvikl, Mirana Kosa, bivšega šefa Patrije Jormo Wiitakorpija in finskega preiskovalca Kaja Erika Bjorkqvista, slikarja Jureta Cekuto, bivšega predsednika vlade Antona Ropa, šefa Viator&Vektor Zdenka Pavčka, bivšega obrambnega ministra Antona Grizolda, bivšega premierja Janeza Janšo, častnika Bojana Potočnika, Ivana Črnkoviča, Ivana Prebila, Jožeta Zagožna in bivšega uslužbenca Interpola Igorja Tofanta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.