Slovenija
4 ogledov

Koalicija bi zaslišala Brezigarjevo

Barbara Brezigar (Foto: BOBO) Žurnal24 main
V državnem zboru teče bitka, koga bi kot pričo zaslišali pred preiskovalno komisijo, ki ugotavlja politično odgovornost v zadevi Patria.

Poslanci se pripravljajo na veliko zaslišanje v zadevi Patria. V opoziciji bi denimo zaslišali tudi soprogo Milana M. Cvikla Jerco Legan Cvikl, v koaliciji pa finskega novinarja Magnusa Berglunda in za zdaj še aktualno generalno državno tožilko Barbaro Brezigar.

Koalicijski scenarij
V koalicijskih SD, Zares in LDS bi zaslišali tudi predsednika preiskovalne komisije Zvonka Černača in podpredsednika Roberta Horvata, s čimer bi ju morali iz dela komisije izločiti. Zaslišali bi še Milana M. Cvikla, Draga Kosa, Kaja Erika Björkqvista, Magnusa Berglunda, Barbaro Brezigar, Reija Juhanija Niittynena, Jorma Wiitakorpija, Jureta Cekuto, Petra Zupana, Hansa Wolfganga Riedla, Walterja Wolfa, Rudolfa Lebana, Ivana Črnkoviča, Marijo Badovinac Črnkovič, Darka Njavra, Toneta Krkoviča, Jožeta Zagožna, Karla Erjavca in Janeza Janšo.

Opozicijski scenarij
V SDS predlagajo, da bi poslanci izprašali bivša vodilna v protikorupcijski komisiji Draga Kosa in Bečirja Kečanovića, Milana M. Cvikla in njeno soprogo Jerco Legan Cvikl, Mirana Kosa, bivšega šefa Patrije Jormo Wiitakorpija in finskega preiskovalca Kaja Erika Bjorkqvista, slikarja Jureta Cekuto, bivšega predsednika vlade Antona Ropa, šefa Viator&Vektor Zdenka Pavčka, bivšega obrambnega ministra Antona Grizolda, bivšega premierja Janeza Janšo, častnika Bojana Potočnika, Ivana Črnkoviča, Ivana Prebila, Jožeta Zagožna in bivšega uslužbenca Interpola Igorja Tofanta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.