Koalicija na skrivaj o patrijah

Foto: Žurnal24 Koalicijski četvorček je že zdaj le še trojček, po prihodnjih referendumih pa na
Odločitev. Bo Slovenija unovčila protikorupcijsko klavzulo ali zmanjšala število patrij?
Oglej si celoten članek

Za zaprtimi vrati se vrhovi koalicijskih SD, Zaresa, DeSUS in LDS v ponedeljek uskljajujejo, kakšno odločitev v zvezi s prihodnostjo pogodbe za patrie bodo sprejeli v četrtek na seji vlade.

Bomo posel stornirali?
Po naših neuradnih informacijah bosta v koalicijskem usklajevanju dve možnosti. Prva, njeni pristaši so zlasti v Zaresu in LDS, je, da bi Slovenija unovčila protikorupcijsko klavzulo.

Viri sicer opozarjajo, da je za unovčitev klavzule potrebna pravnomočna sodna odločba o korupciji, ki pa je še ni. Zato bi po mnenju nasprotnikov take odločitve ob unovčitvi pogodbe Patria od Slovenije lahko terjala odškodnino, ki bi bila višja od kupnine za oklepnike.

Druga možnost, ki naj bi jo zastopali ministrica za obrambo Ljubica Jelušič ter stranki SD in DeSUS, je modifikacija pogodbe. Prilagodili naj bi jo trenutnim finančnim zmožnostmim države, kar pomeni, da bi število oklepnikov ustrezno zmanjšali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.