Slovenija
18 ogledov

Koalicija na skrivaj o patrijah

Koalicijski četvorček je že zdaj le še trojček, po prihodnjih referendumih pa na Žurnal24 main
Odločitev. Bo Slovenija unovčila protikorupcijsko klavzulo ali zmanjšala število patrij?

Za zaprtimi vrati se vrhovi koalicijskih SD, Zaresa, DeSUS in LDS v ponedeljek uskljajujejo, kakšno odločitev v zvezi s prihodnostjo pogodbe za patrie bodo sprejeli v četrtek na seji vlade.

Bomo posel stornirali?
Po naših neuradnih informacijah bosta v koalicijskem usklajevanju dve možnosti. Prva, njeni pristaši so zlasti v Zaresu in LDS, je, da bi Slovenija unovčila protikorupcijsko klavzulo.

Viri sicer opozarjajo, da je za unovčitev klavzule potrebna pravnomočna sodna odločba o korupciji, ki pa je še ni. Zato bi po mnenju nasprotnikov take odločitve ob unovčitvi pogodbe Patria od Slovenije lahko terjala odškodnino, ki bi bila višja od kupnine za oklepnike.

Druga možnost, ki naj bi jo zastopali ministrica za obrambo Ljubica Jelušič ter stranki SD in DeSUS, je modifikacija pogodbe. Prilagodili naj bi jo trenutnim finančnim zmožnostmim države, kar pomeni, da bi število oklepnikov ustrezno zmanjšali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.