Koalicija: nov zakon o RTV je nujen

Foto: Žurnal24 (Foto: Ksenija Koren)
Začetek referendumske kampanje o zakonu o RTV. Na skupni koalicijski konferenci se prvak DeSUS-a Karl Erjavec ni prikazal. Pahor za zgled izpostavil BBC.
Oglej si celoten članek

Začela se je referendumska kampanja pred 12. decembrom, ko bomo na voliščih odločali o zakonu o RTV. Na skupni novinarski konferenci predsednice in predsednikov koalicijskih strank Katarine Kresal (LDS), Boruta Pahorja (SD), Gregorja Golobiča (Zares) bi se moral prikazati tudi Karl Erjavec, a ga ni bilo. Ali to pomeni, da DeSUS ne želi biti več del koalicije, ali pa so v ozadju drugi razlogi? Ostali predsedniki so sicer izrazili odporo sprejetemu zakonu o RTV Slovenija.

Kulturna ministrica Majda Širca je poudarila, da ob morebitnem padcu zakona na referendumu ne bo tematskih in tehnoloških izboljšav, ki jih RTVS že nekaj časa potrebuje. Trenutno program po njeni oceni ni dovolj kakovosten, novi zakon pa po njenem omogoča kredibilen, prodoren program, možnost za razvoj in je podoben ostalim v evropskem prostoru. Delovanje zavoda je zasnovano tako, da bo odločitve sprejemal povsem avtonomno; poleg tega onemogoča špekuliranje in ostale sporne korake (denimo prodaja premoženja).

Pahor bi rad slovenski BBC
Premier je kot verodostojno in kritično hišo izpostavil BBC ter izrazil upanje, da bodo upa, da bodo volivci na referendumu razumeli, da je zakon ena od velikih sprememb, ki se jih je vlada lotila in da so za Slovenijo nujno potrebne.

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je dejala: "Ne samo, da je tak zakon potreben, tak kot je, je edini za sprejeti."

Golobič: Politika sebe s tem zakonom omejuje
S prvakom stranke Zares Gregorjem Golobičem sta poudarila, da je bil ta zakon napisan po drugačni poti kot prejšnji- po Golobičevih besedah ni bil napisan "enoročno", ampak so ga pisali strokovnjaki. Politika z novim zakonom po njegovem sebe omejuje. Tak kot je zdaj novi predlog zakona, je po njegovem za politiko uporabnejši.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.