Kolesarili bodo po šestih občinah

Foto: Žurnal24 Organizatorji kolesarskega druženja Na kolo menijo, da je to odlična priložnost
Na kolo. Na šesti prireditvi na Celjskem pričakujejo okoli tisoč kolesarjev. Upajo na čim več družin.
Oglej si celoten članek

"Trasa ne bo prezahtevna, tako da bodo lahko pedala vrteli tudi najmlajši. Lani je bila najstarejša udeleženka stara 70 let, najmlajši pa je bil štiriletnik, ki je praktično sam prekolesaril celotno traso v Mestni občini Celje, kar je okoli 24 kilometrov," izpostavi Boštjan Brantuša, center menedžer Citycentra Celje, ki se bo tudi sam zagotovo udeležil kolesarskega druženja. Poleg Celja bodo kolesarji sedli na kolesa v petih sosednjih občinah, in sicer v Vojniku, Žalcu, Štorah, Šentjurju in Slovenskih Konjicah. "Želimo si, da bi na kolesih videli čim več družin," pravi Snežana Delakorda, vodja organizacijskega odbora.

Za večjo varnost
Na vseh šestih trasah bodo nad kolesarji poleg redarjev bdeli policisti, posameznih odsekov cest pa ne bodo zapirali. "Najvarneje je voziti v koloni in upoštevati cestnoprometne predpise. Za otroke do 14. leta je obvezna tudi uporaba varnostne čelade, medtem ko jo vsem preostalim priporočamo," izpostavi Boris Verdnik, inšpektor za cestni promet na Policijski upravi Celje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.