Slovenija
25 ogledov

Kolesarili bodo po šestih občinah

Organizatorji kolesarskega druženja Na kolo menijo, da je to odlična priložnost Žurnal24 main
Na kolo. Na šesti prireditvi na Celjskem pričakujejo okoli tisoč kolesarjev. Upajo na čim več družin.

"Trasa ne bo prezahtevna, tako da bodo lahko pedala vrteli tudi najmlajši. Lani je bila najstarejša udeleženka stara 70 let, najmlajši pa je bil štiriletnik, ki je praktično sam prekolesaril celotno traso v Mestni občini Celje, kar je okoli 24 kilometrov," izpostavi Boštjan Brantuša, center menedžer Citycentra Celje, ki se bo tudi sam zagotovo udeležil kolesarskega druženja. Poleg Celja bodo kolesarji sedli na kolesa v petih sosednjih občinah, in sicer v Vojniku, Žalcu, Štorah, Šentjurju in Slovenskih Konjicah. "Želimo si, da bi na kolesih videli čim več družin," pravi Snežana Delakorda, vodja organizacijskega odbora.

Za večjo varnost
Na vseh šestih trasah bodo nad kolesarji poleg redarjev bdeli policisti, posameznih odsekov cest pa ne bodo zapirali. "Najvarneje je voziti v koloni in upoštevati cestnoprometne predpise. Za otroke do 14. leta je obvezna tudi uporaba varnostne čelade, medtem ko jo vsem preostalim priporočamo," izpostavi Boris Verdnik, inšpektor za cestni promet na Policijski upravi Celje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.