Kolizeja od ponedeljka ne bo več

Foto: Anže Petkovšek Kolizej Foto: Žurnal24 KOLIZEJ, NOTRANJOST, STAVBA Foto: Žurnal24 KOLIZEJ, STAVBA, NOTRANJOST Foto: Žurnal24 KOLIZEJ, STAVBA, NOTRANJOST Foto: Žurnal24 KOLIZEJ, STAVBA, NOTRANJOST Foto: Žurnal24 KOLIZEJ, STAVBA, NOTRANJOST Foto: Žurnal24 kolizej, stavba, strabag Foto: Žurnal24 kolizej, stavba, strabag Foto: Žurnal24 kolizej, stavba, strabag Foto: Žurnal24 kolizej, stavba, strabag Foto: Žurnal24 kolizej, stavba, strabag Foto: Žurnal24 kolizej, stavba, strabag Foto: Žurnal24 kolizej, stavba, strabag Foto: Žurnal24 kolizej, stavba, strabag Foto: Žurnal24 Novi Kolizej bo po napovedih Jožeta Anderliča iz Kida stal 26 milijonov evrov. V Foto: Žurnal24 Če brezdomci ne dobijo prostora v zavetišču, gredo pogosto v Kolizej, pravijo v
V ponedeljek se bo začelo rušenje propadajočega Kolizeja v središču prestolnice. Do takrat bo moral investitor poskrbeti za demontažo dekorativnih elementov na fasadi in v notranjosti stavbe.
Oglej si celoten članek

V Žurnalu24 smo že večkrat poročali o slabem stanju spomeniško zaščitene stavbe. V njej se že več let zbirajo nezakoniti stanovalci, stavba je postala zbirališče brezdomcev in narkomanov.

Kot poroča današnje Delo, se je na zidovih stavbe pojavilo opozorilo, da bodo prvega avgusta začeli rušiti stavbo in zato "pozivajo tiste, ki se v njej zadržujejo, naj objekt takoj zapustijo in odnesejo tudi osebne stvari".

Da bodo predvidoma v ponedeljek začeli z rušenjem, so za časnik potrdili tudi na Zavodu za varstvo kulturne dediščine. Njihovi predstavniki so si tako včeraj ogledali notranjost in določili, kateri elementi, pomembni za kulturno dediščino, so tisti, ki jih bo pred podiranjem treba odstraniti.

"Rušenje se bo začelo predvidoma v ponedeljek, 8. avgusta, ta teden pa poteka uvedba v delo oziroma pripravljalna dela, v okviru katerih bo investitor zagotovil demontažo dekorativnih elementov na fasadi," je za Delo povedala Marija Režek Kambič z ZVKDS Ljubljana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.