Slovenija
59 ogledov

Kolizeja od ponedeljka ne bo več

Kolizej
1/16
Anže Petkovšek
V ponedeljek se bo začelo rušenje propadajočega Kolizeja v središču prestolnice. Do takrat bo moral investitor poskrbeti za demontažo dekorativnih elementov na fasadi in v notranjosti stavbe.

V Žurnalu24 smo že večkrat poročali o slabem stanju spomeniško zaščitene stavbe. V njej se že več let zbirajo nezakoniti stanovalci, stavba je postala zbirališče brezdomcev in narkomanov.

Kot poroča današnje Delo, se je na zidovih stavbe pojavilo opozorilo, da bodo prvega avgusta začeli rušiti stavbo in zato "pozivajo tiste, ki se v njej zadržujejo, naj objekt takoj zapustijo in odnesejo tudi osebne stvari".

Da bodo predvidoma v ponedeljek začeli z rušenjem, so za časnik potrdili tudi na Zavodu za varstvo kulturne dediščine. Njihovi predstavniki so si tako včeraj ogledali notranjost in določili, kateri elementi, pomembni za kulturno dediščino, so tisti, ki jih bo pred podiranjem treba odstraniti.

"Rušenje se bo začelo predvidoma v ponedeljek, 8. avgusta, ta teden pa poteka uvedba v delo oziroma pripravljalna dela, v okviru katerih bo investitor zagotovil demontažo dekorativnih elementov na fasadi," je za Delo povedala Marija Režek Kambič z ZVKDS Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.