Kombi v vozilo Darsa, 45-letnika odpeljali s helikopterjem

Foto: GRC Ajdovščina Prometna nesreča, kombi trčil v pregledniško vozilo Darsa Foto: GRC Ajdovščina Prometna nesreča, kombi trčil v pregledniško vozilo Darsa
Ob 11.34 je na odseku hitre ceste Ajdovščina–Vipava kombinirano tovorno vozilo trčilo v službeno vozilo Darsa, delavca Darsa so v klinični center odpeljali s helikopterjem.
Oglej si celoten članek

V pregledniško vozilo Darsa se je na poti iz Ajdovščine proti Vipavi zaletel 34-letni voznik kombija, ki je lažje poškodovan, so sporočili policisti.

Po neuradnih informacijah se je kombi slovenske registracije z veliko hitrostjo zaletel v pregledniško vozilo Darsa, ki je bilo na delu hitre ceste, kjer ni odstavnega pasu, preglednik je bil torej na voznem pasu.

Poškodovanega 45-letnega delavca Darsa so odpeljali z vojaškim helikopterjem, voznnika kombija pa so z rešilcem odpeljali v bolnišnico Šempeter.

Cesta je bila zaprta uro in pol.

Prometni policisti nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil z namenom razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče. O prometni nesreči s telesnimi poškodbami je policija obvestila tudi pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici).

Lani 13 naletov, le enega zakrivil tujec

Lani je na naših avtocestah in hitrih cestah prišlo do skupno 13 naletov vozil uporabnikov na delovišča delavcev Darsa, vzdrževalcev avtocest in hitrih cest.

"Do 6 naletov je prišlo na odstavnem pasu, 4 so se zgodili na voznem pasu, 2 na prehitevalnem pasu, do enega naleta pa je prišlo na zaviralnem pasu. Trikrat so uporabniki naleteli na naše vozilo med pregledovanjem ceste, 8-krat na zaporo med izvajanjem vzdrževalnih del in 2-krat na delovišče v času odstranjevanje zapore. Do vseh naletov je prišlo v suhih razmerah na cesti, 12-krat podnevi in 1-krat ponoči," pojasnjujejo na Darsu.

12 povzročiteljev je upravljalo s slovenskimi vozili, samo en nalet je povzročil tujec. 6-krat je povzročitelj upravljal s tovornim vozilom, 4-krat s kombiniranim vozilom in 3-krat z osebnim vozilom.

"V naletih je bil poškodovan en povzročitelj in 3 vzdrževalci. En vzdrževalec se je ob naletu nahajal v vozilu za zavarovanje delovišča, drugi vzdrževalec je ob naletu odstranjeval posledice prejšnje prometne nesreče in ga je med naletom zadel odleteli del, tretjega pa je pri pobiranju stožcev v zapori po roki zadel trak, ki je visel s tovornega vozila," še pravijo v Darsu. Zadnji smrtni primer delavca Darsa zaradi naleta je bil leta 2011.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:28 24. Maj 2019.

    Za zanesljivo in brez tveganja posojiilo. JAZ SEM PRIPRAVLJENA DODELITI FINANCNA POSOJIILA VSEM TISTIM, KI IMAJO SREDSTVA ZA PORAVNAVO DOLGOV. …

  • 17:22 24. Maj 2019.

    Darsovci se obnašajo kot, da je cesta njihova in se premalo zavedajo, da so na cesti kjer avtomobili vozijo vsaj …

  • 15:18 24. Maj 2019.

    TELEFONI-INTERNET IN IQ OD ČLOVEŠKE RIBICE. Do kdaj draga država? Koliko jih mora še umreti?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.