Slovenija > Črna kronika
9930 ogledov

Kombi v vozilo Darsa, 45-letnika odpeljali s helikopterjem

Prometna nesreča, kombi trčil v pregledniško vozilo Darsa
1/2
GRC Ajdovščina
Ob 11.34 je na odseku hitre ceste Ajdovščina–Vipava kombinirano tovorno vozilo trčilo v službeno vozilo Darsa, delavca Darsa so v klinični center odpeljali s helikopterjem.

V pregledniško vozilo Darsa se je na poti iz Ajdovščine proti Vipavi zaletel 34-letni voznik kombija, ki je lažje poškodovan, so sporočili policisti.

Po neuradnih informacijah se je kombi slovenske registracije z veliko hitrostjo zaletel v pregledniško vozilo Darsa, ki je bilo na delu hitre ceste, kjer ni odstavnega pasu, preglednik je bil torej na voznem pasu.

Poškodovanega 45-letnega delavca Darsa so odpeljali z vojaškim helikopterjem, voznnika kombija pa so z rešilcem odpeljali v bolnišnico Šempeter.

Cesta je bila zaprta uro in pol.

Prometni policisti nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil z namenom razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče. O prometni nesreči s telesnimi poškodbami je policija obvestila tudi pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici).

Lani 13 naletov, le enega zakrivil tujec

Lani je na naših avtocestah in hitrih cestah prišlo do skupno 13 naletov vozil uporabnikov na delovišča delavcev Darsa, vzdrževalcev avtocest in hitrih cest.

"Do 6 naletov je prišlo na odstavnem pasu, 4 so se zgodili na voznem pasu, 2 na prehitevalnem pasu, do enega naleta pa je prišlo na zaviralnem pasu. Trikrat so uporabniki naleteli na naše vozilo med pregledovanjem ceste, 8-krat na zaporo med izvajanjem vzdrževalnih del in 2-krat na delovišče v času odstranjevanje zapore. Do vseh naletov je prišlo v suhih razmerah na cesti, 12-krat podnevi in 1-krat ponoči," pojasnjujejo na Darsu.

12 povzročiteljev je upravljalo s slovenskimi vozili, samo en nalet je povzročil tujec. 6-krat je povzročitelj upravljal s tovornim vozilom, 4-krat s kombiniranim vozilom in 3-krat z osebnim vozilom.

"V naletih je bil poškodovan en povzročitelj in 3 vzdrževalci. En vzdrževalec se je ob naletu nahajal v vozilu za zavarovanje delovišča, drugi vzdrževalec je ob naletu odstranjeval posledice prejšnje prometne nesreče in ga je med naletom zadel odleteli del, tretjega pa je pri pobiranju stožcev v zapori po roki zadel trak, ki je visel s tovornega vozila," še pravijo v Darsu. Zadnji smrtni primer delavca Darsa zaradi naleta je bil leta 2011.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • Avatar Georsianna
  Georsianna 01:21 25.maj 2019.

  Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

 • selmanovicelvedina 20:28 24.maj 2019.

  Za zanesljivo in brez tveganja posojiilo. JAZ SEM PRIPRAVLJENA DODELITI FINANCNA POSOJIILA VSEM TISTIM, KI IMAJO SREDSTVA ZA PORAVNAVO DOLGOV. Pridruži se mi po pošti: plavec.joz@gmail.com / WhatsApp: +33758119861

 • Lavdan 17:22 24.maj 2019.

  Darsovci se obnašajo kot, da je cesta njihova in se premalo zavedajo, da so na cesti kjer avtomobili vozijo vsaj 100 km na uro ali več. Mala napaka in katastrofa je tu, sploh na cestah kjer ni odstavnega pasu.

Sorodne novice