Koncesionarji v lov na brezposelne

Foto: Luka Novak
Foto: Luka Novak
Brezposelni. Vodenja kariere jih bodo po novem za 1,9 milijona evrov učili koncesionarji.
Oglej si celoten članek

Na razpis za koncesionarje, ki bi na trgu dela opravljali podobne storitve kot republiški zavod za zaposlovanje, se je prijavilo 45 podjetij.

Za katera podjetja gre, na ministrstvu za delo niso razkrili, saj še ocenjujejo prispele ponudbe; izbor bo končan predvidoma marca.

Koncesionarji bodo brezposelne učili veščin vodenja kariere. Tiste, ki so starejši od 50 let, bodo na posebnih delavnicah poskušali podučiti o različnih načinih zaposlovanja in iskanja zaposlitve.

Brezposelne, ki nimajo posebnih težav pri iskanju zaposlitve, bodo naučili, kako se izdela karierni načrt, kako izboljšati nastop na zaposlitvenem razgovoru in kako prepoznati pričakovanja konkretnih delodajalcev, predstavili pa jim bodo tudi osnove delovne zakonodaje.

Brezposelne, ki v prvega pol leta po prijavi na zavod niso bili aktivni ali so dolgotrajno brezposelni, pa bodo koncesionarji na delavnicah poskušali motivirati za aktiven nastop na trgu dela in jih naučiti veščin komuniciranja z delodajalcem.

Koncesionarjem bo ministrstvo razdelilo slabega 1,9 milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.