Slovenija
27 ogledov

Koncesionarji v lov na brezposelne

Brezposelni Luka Novak
Brezposelni. Vodenja kariere jih bodo po novem za 1,9 milijona evrov učili koncesionarji.

Na razpis za koncesionarje, ki bi na trgu dela opravljali podobne storitve kot republiški zavod za zaposlovanje, se je prijavilo 45 podjetij.

Za katera podjetja gre, na ministrstvu za delo niso razkrili, saj še ocenjujejo prispele ponudbe; izbor bo končan predvidoma marca.

Koncesionarji bodo brezposelne učili veščin vodenja kariere. Tiste, ki so starejši od 50 let, bodo na posebnih delavnicah poskušali podučiti o različnih načinih zaposlovanja in iskanja zaposlitve.

Brezposelne, ki nimajo posebnih težav pri iskanju zaposlitve, bodo naučili, kako se izdela karierni načrt, kako izboljšati nastop na zaposlitvenem razgovoru in kako prepoznati pričakovanja konkretnih delodajalcev, predstavili pa jim bodo tudi osnove delovne zakonodaje.

Brezposelne, ki v prvega pol leta po prijavi na zavod niso bili aktivni ali so dolgotrajno brezposelni, pa bodo koncesionarji na delavnicah poskušali motivirati za aktiven nastop na trgu dela in jih naučiti veščin komuniciranja z delodajalcem.

Koncesionarjem bo ministrstvo razdelilo slabega 1,9 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.