Končno dočakali odpovedi

Foto: Žurnal24 Morda se bo zdaj, ko bo cena nižja, našel tudi kupec, ki bi želel v Brežicah nad
Pohištvo Brežice. S stečajem hitreje do skoraj štirih neizplačanih plač.
Oglej si celoten članek

Šestinšestdeset zaposlenih v Pohištvu Brežice je včeraj iz rok Kristijana Antona Kontraščka, stečajnega upravitelja, prejelo odpovedi zaposlitve, po 15-dnevnem odpovednem roku pa se bodo lahko prijavili na zavod za zaposlovanje.

“Pričakovali smo, da se bo to zgodilo, na srečo je stečajni upravitelj razumel stisko zaposlenih, tako da smo odpovedi dobili dokaj hitro,” nam je povedal Bojan Bratanič, vodja sindikata v Pohištvu Brežice. Delavci, ki so bili na čakanju na delo, so namreč zadnjo plačo dobili za mesec januar, pa še te le 60 odstotkov.

Pomoč tudi občina
Delavci zdaj lahko računajo na jamstveni sklad, iz katerega naj bi dobili od tri do štiri minimalne plače. Razliko do svojega dohodka pa naj bi dobili iz stečajne mase, v kateri bi gotovo moralo biti dovolj denarja za poplačilo dolgov delavcem, je prepričan Bratanič. Kot je dejal, bo vodstvo Novolesa še naprej opozarjal, da morajo delavci čim prej dobiti zaostale plače. “Dobili naj bi tudi enkratno socialno pomoč, ki nam jo bo prek centra za socialno delo namenila Občina Brežice,” je še povedal Bratanič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.