Slovenija
25 ogledov

Končno dočakali odpovedi

Morda se bo zdaj, ko bo cena nižja, našel tudi kupec, ki bi želel v Brežicah nad Žurnal24 main
Pohištvo Brežice. S stečajem hitreje do skoraj štirih neizplačanih plač.

Šestinšestdeset zaposlenih v Pohištvu Brežice je včeraj iz rok Kristijana Antona Kontraščka, stečajnega upravitelja, prejelo odpovedi zaposlitve, po 15-dnevnem odpovednem roku pa se bodo lahko prijavili na zavod za zaposlovanje.

“Pričakovali smo, da se bo to zgodilo, na srečo je stečajni upravitelj razumel stisko zaposlenih, tako da smo odpovedi dobili dokaj hitro,” nam je povedal Bojan Bratanič, vodja sindikata v Pohištvu Brežice. Delavci, ki so bili na čakanju na delo, so namreč zadnjo plačo dobili za mesec januar, pa še te le 60 odstotkov.

Pomoč tudi občina
Delavci zdaj lahko računajo na jamstveni sklad, iz katerega naj bi dobili od tri do štiri minimalne plače. Razliko do svojega dohodka pa naj bi dobili iz stečajne mase, v kateri bi gotovo moralo biti dovolj denarja za poplačilo dolgov delavcem, je prepričan Bratanič. Kot je dejal, bo vodstvo Novolesa še naprej opozarjal, da morajo delavci čim prej dobiti zaostale plače. “Dobili naj bi tudi enkratno socialno pomoč, ki nam jo bo prek centra za socialno delo namenila Občina Brežice,” je še povedal Bratanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.