Končno prihajajo padavine, tako se bo gibalo

Foto: Epa
Foto: Epa
V drugi polovici prihodnjega tedna lahko pričakujemo padavine.
Oglej si celoten članek

"Obsežno območje visokega zračnega tlaka nad Evropo, pod vplivom katerega smo bili kar lep čas, bo v začetku tedna oslabelo, novo obsežno pa se bo zgradilo nad Grenladijo in severnim Atlantikom. Tako se bo v sredini prihodnjega tedna prek severnega in osrednjega dela Evrope ustvaril "prostor" za prodor polarne zračne mase v nižje geografske širine vse do Sredozemlja. Ker bo šlo za prodor višinske doline s hladnim zrakom s svojo osjo zahodno od nas, bodo naši kraji padli pod vpliv JZ zračnega toka, ki bo iznad Sredozemlja k nam prinašal vse bolj vlažen zrak," pojasnjujejo vremenoslovci portala Ciklon.si

Prve padavine lahko pričakujemo v sredo dopoldan - najprej v zahodnem hribovitem delu države, čez dan pa se bo rahel dež postopoma širil proti vzhodu nad osrednjo Slovenijo. V noči na četrtek pa bodo padavine zajele vso Slovenijo. "Vrhunec padavin oziroma največja količina padavin se pričakuje v četrtek čez dan. Padavine se bodo predvidoma ob pretežno oblačnem vremenu občasno pojavljale tudi v dneh do konca tedna. Postopoma se bo ohladilo," napovedujejo.

V večjem delu države bo do konca tedna padlo med 30 in 50 mm padavin, nekaj več pa v zahodnem hribovitem predelu Slovenije.

"Podoben vzorec vremenske slike nad Evropo, ki se bo vzpostavila v drugi polovici tedna, se po zadnjih srednjeročnih meteoroloških izračunih kaže potem tudi za vsaj nekaj dni naprej, tako da tja do okoli 10. aprila pričakujemo obdobje bolj dinamičnega vremena s še kakšno dodatno pošiljko padavin in možnostjo precej nizke meje sneženja," še dodajajo.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.