Konec delovnih sobot

Foto: Žurnal24 upravna enota, urad
Okenca upravnih enot bodo odprta le še eno soboto, 4. decembra. Zaradi premajhnega obiska in prevelikih stroškov dela.
Oglej si celoten članek

''Septembrska analiza je pokazala, da so glede na obisk upravnih enot stroški dela povsem neracionalni. Vsa tri leta od uvedbe sobotnega dela na upravnih enotah smo spremljali število strank. In teh je, ugotavljamo, vedno manj,''  nam je povedal Miran Koren z ministrstva za javno upravo. Sobotno delo državo stane nekaj manj kot 119 tisoč evrov na leto.

Če bo potreba, tudi delo ob sobotah
Kljub črtanju delovne sobote kot poslovnega dneva bodo morali predstojniki oziroma načelniki presoditi, ali je smiselno, da sobotno delo ohranijo v obstoječem obsegu oziroma ga prilagodijo lokalnim potrebam. Zato predlagana ureditev po Korenovem mnenju ne preprečuje sobotnega dela, vendar ga s ciljem racionalizacije veže na odločitev predstojnika, ki je odgovoren tudi za zadovoljstvo strank. Torej bo načelnik lahko določil izdajo dokumenta tudi v soboto, če bo nujno.

Z ukinitvijo sobotnega dela se bo 58 upravnih enot pridružilo davčnim uradom, inšpekcijskim službam, centrom za socialno delo in tudi zavodu za zaposlovanje, kjer ob sobotah uradnih ur ni.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.