Slovenija
20 ogledov

Konec delovnih sobot

upravna enota, urad Žurnal24 main
Okenca upravnih enot bodo odprta le še eno soboto, 4. decembra. Zaradi premajhnega obiska in prevelikih stroškov dela.

''Septembrska analiza je pokazala, da so glede na obisk upravnih enot stroški dela povsem neracionalni. Vsa tri leta od uvedbe sobotnega dela na upravnih enotah smo spremljali število strank. In teh je, ugotavljamo, vedno manj,''  nam je povedal Miran Koren z ministrstva za javno upravo. Sobotno delo državo stane nekaj manj kot 119 tisoč evrov na leto.

Če bo potreba, tudi delo ob sobotah
Kljub črtanju delovne sobote kot poslovnega dneva bodo morali predstojniki oziroma načelniki presoditi, ali je smiselno, da sobotno delo ohranijo v obstoječem obsegu oziroma ga prilagodijo lokalnim potrebam. Zato predlagana ureditev po Korenovem mnenju ne preprečuje sobotnega dela, vendar ga s ciljem racionalizacije veže na odločitev predstojnika, ki je odgovoren tudi za zadovoljstvo strank. Torej bo načelnik lahko določil izdajo dokumenta tudi v soboto, če bo nujno.

Z ukinitvijo sobotnega dela se bo 58 upravnih enot pridružilo davčnim uradom, inšpekcijskim službam, centrom za socialno delo in tudi zavodu za zaposlovanje, kjer ob sobotah uradnih ur ni.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.