Konec dobrih novic: Krivulja okuženih se je spet začela dvigovati

Foto: Epa
Foto: Epa
Včeraj je bilo po državi opravljenih 2.438 testov na prisotnost novega koronavirusa, 531 primerov je bilo pozitivnih.
Oglej si celoten članek

22 odstotkov testiranih oseb, malce več kot vsak peti, torej, je bilo pozitivnih. Opravljenih je bilo tudi 14.806 hirtih testov. 

NIJZ ocenjuje, da je v tem trenutku v nekaj več kot 12.300 aktivnih primerov okužb. 

Glede na primerjavo s prejšnjo soboto, ko je bilo odkritih 444 novih primerov, lahko ugotovimo, da se je krivulja epidemije spet začela obračati navzgor. Včeraj je bilo namreč novo okuženih kar za petino več kot prejšnjo soboto. 

Hospitaliziranih je bilo včeraj 428 ljudi, od tega 123 na intenzivni negi. Boj s covidom je izgubilo pet ljudi. Skupno število mrtvi zaradi covida-19 se je tako povzpelo še na 4.574. 

Tedensko povprečje novih primerov se je tako zvišalo za 1,4 odstotka na 884, 14-dnevna incidenca pa zdaj znaša 587 primerov na 100 tisoč prebivalcev. 

Na zemljevidu ECDC, kjer je Slovenija med najslabšimi državami v Evropski uniji, je meja med rdečo in temno rdečo barvo 500 okužb na sto tisoč prebivalcev v preteklih 14 dneh. V temno rdeče bomo torej obarvani še kar nekaj časa. 

ECDC zemljevid

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 17:09 3. Oktober 2021.

    Ce bi bili famozni ukrepi vsaj priblizno kaj ucinkoviti, bi ze zdavnej ne imel nobenga bacila nikjer. Uradna stroka se …

  • 16:04 3. Oktober 2021.

    Da, in razlog za to je samo zaradi netestiranja cepljenih, ki zato nemoteno nekontrolirano okužujejo še naprej vse naokrog !

  • 15:31 3. Oktober 2021.

    'Cepljenje' le še na recept, namesto PCT le še brezplačni T, Ivermectin preventivno v prosti prodaji z jasnimi navodili za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.