Konec prometnega kaosa

Foto: Žurnal24 Slovesno odprtje garažne hiše je vzbudilo veliko zanimanje domačinov, vanjo pa s
Odprli garažno hišo. Razmišljajo tudi o podzemni železnici.
Oglej si celoten članek
Parkiranje. Včeraj so na Fornačah odprli težko pričakovano garažno hišo za 848 vozil. Zgradil jo je Kraški zidar, in sicer na podlagi stavbne pravice, ki jo je podelila občina. Ta si je ob tem zagotovila možnost odkupa ali najema parkirnih prostorov.

 

Prihodnji teden

Parkiranje. Radoš Lipanje, direktor Kraškega zidarja, je povedal, da bo garažna hiša začela obratovati prihodnji teden. Upravljalo jo bo Okolje Piran, vse lastniške odnose pa bodo uredili v naslednjih mesecih.

Zmogljivosti podvojene
S tem so se končale desetletja trajajoče prometne zagate v Piranu, saj so se zunanje parkirne zmogljivosti več kot podvojile. Vzrokov za nezadovoljstvo obiskovalcev mesta, ki so jih zaradi prezasedenosti parkirišč redarji odganjali že pred mestom, ni več, pa tudi negodovanja Pirančanov, ki vsak dan iščejo parkirne prostore, bo manj.

Vsakomur svoje mesto
"Po dolgem času je bil narejen prvi večji korak na poti reševanja parkirnega gordijskega vozla," je poudaril piranski župan Tomaž Gantar in zatrdil, da bo z garažno hišo vsak Pirančan dobil svoj parkirni prostor.

O oddaljenosti garažne hiše od mestnega jedra je Gantar povedal, da razmišljajo o možnosti gradnje garažne hiše bližje središču mesta, in obljubil učinkovitejšo povezavo do Tartinijevega trga. V kratkem bo rešen tudi problem nočne povezave.

Metro v pripravi
"Danes imamo vse možnosti za postavitev prve podzemne železnice v Sloveniji, ki bi povezovala Fornače s Tartinijevim trgom. Projekt je v fazi priprave in v celoti izvedljiv!" pa je za konec, na presenečenje vseh, napovedal prvi mož občine.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.