Slovenija
20 ogledov

Konec prometnega kaosa

Slovesno odprtje garažne hiše je vzbudilo veliko zanimanje domačinov, vanjo pa s Žurnal24 main
Odprli garažno hišo. Razmišljajo tudi o podzemni železnici.
Parkiranje. Včeraj so na Fornačah odprli težko pričakovano garažno hišo za 848 vozil. Zgradil jo je Kraški zidar, in sicer na podlagi stavbne pravice, ki jo je podelila občina. Ta si je ob tem zagotovila možnost odkupa ali najema parkirnih prostorov.

 

Prihodnji teden

Parkiranje. Radoš Lipanje, direktor Kraškega zidarja, je povedal, da bo garažna hiša začela obratovati prihodnji teden. Upravljalo jo bo Okolje Piran, vse lastniške odnose pa bodo uredili v naslednjih mesecih.

Zmogljivosti podvojene
S tem so se končale desetletja trajajoče prometne zagate v Piranu, saj so se zunanje parkirne zmogljivosti več kot podvojile. Vzrokov za nezadovoljstvo obiskovalcev mesta, ki so jih zaradi prezasedenosti parkirišč redarji odganjali že pred mestom, ni več, pa tudi negodovanja Pirančanov, ki vsak dan iščejo parkirne prostore, bo manj.

Vsakomur svoje mesto
"Po dolgem času je bil narejen prvi večji korak na poti reševanja parkirnega gordijskega vozla," je poudaril piranski župan Tomaž Gantar in zatrdil, da bo z garažno hišo vsak Pirančan dobil svoj parkirni prostor.

O oddaljenosti garažne hiše od mestnega jedra je Gantar povedal, da razmišljajo o možnosti gradnje garažne hiše bližje središču mesta, in obljubil učinkovitejšo povezavo do Tartinijevega trga. V kratkem bo rešen tudi problem nočne povezave.

Metro v pripravi
"Danes imamo vse možnosti za postavitev prve podzemne železnice v Sloveniji, ki bi povezovala Fornače s Tartinijevim trgom. Projekt je v fazi priprave in v celoti izvedljiv!" pa je za konec, na presenečenje vseh, napovedal prvi mož občine.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.