Konec subvencij za samozaposlene?

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Pomoči v takšni obliki, kot so jo izvajali do sedaj, predvidoma ne bo več.
Oglej si celoten članek


Na Zavodu RS za zaposlovanje zaključujejo progam spodbujanja samozaposlovanja za programsko obdobje 2007–2013. S subvencijami so pomagali 23.316 brezposelnim in iskalcem zaposlitve ter v ta namen izplačali skupno 97,3 milijona evrov.

"Sedaj obravnavamo še zadnje vloge za subvencijo za samozaposlitev, sklepamo pogodbe o dodelitvi subvencije in izplačujemo subvencije novoustanovljenim poslovnim subjektom, v katerih so se brezposelni ali iskalci zaposlitve samozaposlili do sredine lanskega decembra," so zapisali na spletni strani in dodali, da do nadaljnjega programa v takšni obliki kot doslej predvidoma ne bodo več izvajali.

Prejemniki so v letih 2007–2013 prejeli med 2.100 in 5.000 evri subvencij ter se udeležili usposabljanja, svetovanja ter individualne predstavitve in presoje poslovne ideje, za kar je zavod namenil še dodatnih 2,6 milijona evrov.

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:18 11. Januar 2014.

    Ko bi naredili rez v številu zaposlenih na zavodih za zaposlovanje v RS, bi takoj prišli do števila 5000.

  • 21:24 10. Januar 2014.

    Morda pa si naša predsednica tako predstavlja "skrb za mlade", ki naj bi bila ena od glavnih prioritet njene vlade. …

  • 17:59 10. Januar 2014.

    ukinite vse... mladi (pa tudi stari) z inovativno idejo in relativno visoko možnostjo uspeha ne morejo štartati. Zakaj? Ker nimajo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.