Konec tedna kisel, v ponedeljek spuščanje meje sneženja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Danes ponekod že padavine.
Oglej si celoten članek

Danes bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji oblačno, občasno bo lahko rosilo ali rahlo deževalo, napoedujejo vremenoslovci na Arsu. Drugod bo še deloma jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na vzhodu do 16 stopinj Celzija.

Jutri bo na severovzhodu deloma jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Še bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo na severu malo pod lediščem, drugod od 1 do 7, najvišje dnevne od 8 do 13, na vzhodu okoli 15 stopinj.

V petek se bo povsod pooblačilo, v zahodni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Jugozahodni veter se bo še nekoliko okrepil. V soboto bo oblačno. V večjem delu Slovenije bo deževalo.

Napoved od 10. do 15. februarja 

Ciklonsko območje, ki bo v soboto nad večjim delom zahodne Evrope in zahodnim Sredozemljem, se bo v nedeljo in ponedeljek pomikalo proti vzhodu in vplivalo tudi na vreme pri nas. Od torka naprej bo nad srednjo Evropo in Alpami nastalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu obdobja oslabelo, vremensko sliko razlagajo na Arsu.

Dodajajo, da bo v soboto in nedeljo oblačno z občasnim dežjem. Več padavin bo v zahodnih krajih. Meja sneženja bo nad 1500 m nad morjem. V ponedeljek se bo nekoliko ohladilo, meja sneženja se bo predvidoma spustila do nadmorske višine okoli 800 m. Od torka do četrtka kaže na deloma jasno in povečini suho vreme. Ob jutrih bo malo pod ničlo, čez dan pa od 5 do 10 stopinj.

Foto: Arso Vreme preglednica Magazin Zato smo imeli v soboto enega najlepših sončnih vzhodov Neverjetno Na Jadranu prizor, ki ga ni bilo vsaj 25 let

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:31 7. Februar 2024.

    Proti večeru se bo stemnilo!!!

  • 10:45 7. Februar 2024.

    In težko že čakam na pomlad, ne maram zime in neočiščenih in poledenelih pločnikov ter posledično številnih padcev na ledu, …

  • 08:58 7. Februar 2024.

    Kisel zrak zelo ugodno vpliva na starejše,le ven pojdite pravi vlada

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.