Slovenija
25258 ogledov

Konec tedna kisel, v ponedeljek spuščanje meje sneženja

Danes in jutri bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. (Foto: Žurnal24 main
Danes ponekod že padavine.

Danes bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji oblačno, občasno bo lahko rosilo ali rahlo deževalo, napoedujejo vremenoslovci na Arsu. Drugod bo še deloma jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na vzhodu do 16 stopinj Celzija.

Jutri bo na severovzhodu deloma jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Še bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo na severu malo pod lediščem, drugod od 1 do 7, najvišje dnevne od 8 do 13, na vzhodu okoli 15 stopinj.

V petek se bo povsod pooblačilo, v zahodni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Jugozahodni veter se bo še nekoliko okrepil. V soboto bo oblačno. V večjem delu Slovenije bo deževalo.

Napoved od 10. do 15. februarja 

Ciklonsko območje, ki bo v soboto nad večjim delom zahodne Evrope in zahodnim Sredozemljem, se bo v nedeljo in ponedeljek pomikalo proti vzhodu in vplivalo tudi na vreme pri nas. Od torka naprej bo nad srednjo Evropo in Alpami nastalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu obdobja oslabelo, vremensko sliko razlagajo na Arsu.

Dodajajo, da bo v soboto in nedeljo oblačno z občasnim dežjem. Več padavin bo v zahodnih krajih. Meja sneženja bo nad 1500 m nad morjem. V ponedeljek se bo nekoliko ohladilo, meja sneženja se bo predvidoma spustila do nadmorske višine okoli 800 m. Od torka do četrtka kaže na deloma jasno in povečini suho vreme. Ob jutrih bo malo pod ničlo, čez dan pa od 5 do 10 stopinj.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Sončni vzhod Magazin Zato smo imeli v soboto enega najlepših sončnih vzhodov Gladina morja Neverjetno Svet Na Jadranu prizor, ki ga ni bilo vsaj 25 let

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 13:31 07.februar 2024.

    Proti večeru se bo stemnilo!!!

  • zdravko47 10:45 07.februar 2024.

    In težko že čakam na pomlad, ne maram zime in neočiščenih in poledenelih pločnikov ter posledično številnih padcev na ledu, in vse to smo letos v januarju doživeli v Ljubljani, kjer zimske službe niso opravile svojega dela. Zato le čimprej pridi pomlad.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:58 07.februar 2024.

    Kisel zrak zelo ugodno vpliva na starejše,le ven pojdite pravi vlada