Konec tedna prijeli več kot sto ilegalcev, ki so prišli prek slovenske meje

Foto: EPA begunci makedonija
Policisti Policijske uprave Koper so konec tedna prijeli več kot 70 ljudi, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, policisti Policijske uprave Novo mesto pa 36. V Sloveniji je na današnji dan sicer 266 prosilcev za mednarodno zaščito.
Oglej si celoten članek

Med 72 ljudmi, ki so jih obravnavali na območju koprske policijske uprave, je bilo po 16 državljanov Alžirije in Pakistana, 13 je bilo državljanov Iraka, državljanov Somalije je bilo osem, Sirije pet, Afganistana, Indije in Irana po trije, Jemna dva ter državljan Maroka, Palestine in Tunizije. 43 jih je izrazilo namero, da bodo v Sloveniji zaprosili za mednarodno zaščito, 29 pa so jih vrnili na Hrvaško, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Med 36 tujci, ki so jih obravnavali policisti z novomeške policijske uprave, pa je bilo 13 državljanov Pakistana, šest državljanov Maroka, po pet državljanov Irana in Sirije, po dva državljana Afganistana in Iraka ter državljan Tunizije, Alžirije in Eritreje. Postopki še niso zaključeni, so sporočili novomeški policisti.

Po podatkih urada vlade za oskrbo in integracijo migrantov je na današnji dan 266 prosilcev za mednarodno zaščito, od tega v azilnem domu 101. Oseb s priznano mednarodno zaščito je 623. Tujcev, ki čakajo na podajo prošnje, pa je 114, od tega v sprejemnici v izpostavi azilnega doma Logatec 72.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 18:08 24. September 2018.

    V resnici ni niti en sam od njih upravičen do azila. Zakaj? Ker v Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in …

  • mph
    17:57 24. September 2018.

    x 10 vikendov, x100 vikendov, x1000 vikendov ....

  • 17:31 24. September 2018.

    Pa pravijo da ne potrebujemo Štajerske VARDE na mejo z njimi

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.