Konj najverjetneje poginil zaradi kolik

Foto: Društvo za zaščito konj
Foto: Društvo za zaščito konj
Nadzor lastnikom konj v bližini Vrhnike v preteklosti pokazal nepravilnosti. UVHVVR: Rejec je takrat odrejene ukrepe izpolnil.
Oglej si celoten članek

Na Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) so potrdili, da so v soboto dobili prijavo glede konj v bližini Vrhnike, o čemer smo poročali včeraj.

Na Upravi pojasnjujejo, da je dežurni uradni veterinar skupaj s terenskim veterinarjem, ki ga je napotil na lokacijo, poskrbel, da je lastnik umaknil živali s poplavljenega območja. "Poginjenega konja, ki je najverjetneje poginil zaradi kolik, je odpeljala veterinarsko higienska služba (VHS)," so pojasnili.

Nadzor so pri rejcu opravili že lani."Nadzor je bil opravljen glede zaščite rejnih in hišnih živali, glede veterinarske oskrbe kopitarjev, vodenja dnevnika veterinarskih posegov. Ugotovil je nepravilnosti, za kar je bil uveden prekrškovni postopek in bila izdana ureditvena odločba. Rejec je takrat odrejene ukrepe izpolnil," so pojasnili na  UVHVVR in poudarili, da njihovi inšpektorji ukrepajo v skladi s svojimi pooblastili in veljavno zakonodajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.