Slovenija
35 ogledov

Konj najverjetneje poginil zaradi kolik

Zanemarjeni konji na Verdu pri Vrhniki Društvo za zaščito konj
Nadzor lastnikom konj v bližini Vrhnike v preteklosti pokazal nepravilnosti. UVHVVR: Rejec je takrat odrejene ukrepe izpolnil.

Na Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) so potrdili, da so v soboto dobili prijavo glede konj v bližini Vrhnike, o čemer smo poročali včeraj.

Na Upravi pojasnjujejo, da je dežurni uradni veterinar skupaj s terenskim veterinarjem, ki ga je napotil na lokacijo, poskrbel, da je lastnik umaknil živali s poplavljenega območja. "Poginjenega konja, ki je najverjetneje poginil zaradi kolik, je odpeljala veterinarsko higienska služba (VHS)," so pojasnili.

Nadzor so pri rejcu opravili že lani."Nadzor je bil opravljen glede zaščite rejnih in hišnih živali, glede veterinarske oskrbe kopitarjev, vodenja dnevnika veterinarskih posegov. Ugotovil je nepravilnosti, za kar je bil uveden prekrškovni postopek in bila izdana ureditvena odločba. Rejec je takrat odrejene ukrepe izpolnil," so pojasnili na  UVHVVR in poudarili, da njihovi inšpektorji ukrepajo v skladi s svojimi pooblastili in veljavno zakonodajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.