Slovenija
207 ogledov

"Živali pri njem umirajo tedensko"

Zanemarjeni konji na Verdu pri Vrhniki
1/7
Društvo za zaščito konj
Nov primer mučenja živali. Konj poginil na travniku, ostali v blatu in vodi, lastnik grozil prijaviteljici.

Društvo za zaščito konj opozarja na še en primer hude zlorabe živali, tokrat gre za zanemarjene in neoskrbovane konje v bližini Vrhnike.

Lastnik konjev naj bi bil znan po tem, da zanemarja svoje živali, večkrat je bil že prijavljen veterinarski inšpekciji, vendar se ni nič spremenilo.

Pristojnega inšpektorja so poklicali tudi pretekli konec tedna. Prijaviteljica je namreč v Bistri naletela na čredo konj, ki so bili brez hrane – po besedah prijaviteljice so z bližnjih dreves mulili mah in bršljan, seno v bali pa je bilo gnilo in plesnivo – nezaščiteni so pred močnim deževjem, stali so so v blatu med vejami, eden od njih je pobegnil iz ograde. Zanemarjenje je šlo celo tako daleč, da je eden od konj poginil na travniku.

Inšpektor ni prišel

Prijaviteljica je na pomoč poklicala gasilce. "Vsi gasilci so bili zelo korektni, veliko so povedali, tudi to, da ima ta človek po dve trupli na teden v "štali,“, ki pa sploh ni štala, temveč smetišče! Da živali nimajo kaj jesti,da krave stojijo do kolen v lastnih iztrebkih,da je nasploh groza, kaj se tam dogaja!" razmere opisuje prijaviteljica.

Na kraju je bila tudi policija, prišel je še veterinar, ki si je ogledal konja z deformirano nogo, pristojni inšpektor pa na kraj ni prišel niti po klicih gasilcev.

"Žalostno je, da lastnik živali na strani evropskega poslovnega registra objavlja svoje dejavnosti, kar meče izredno slabo luč na našo državo in inštitucije, ki naj bi ukrepale, pa se ne premaknejo iz svojih udobnih pisarn," so zapisali v Društvu za zaščito konj.

Potrdili, da je prišlo do besednega spora

Lastnik je prijaviteljici - glede na zapise na Facebooku - grozil v pričo vseh. Na policiji so potrdili, da so v soboto na Verdu pri Vrhniki posredovali zaradi suma mučenja živali. Policisti še  preverjajo okoliščine in zbirajo obvestila.  Potrdili so, da je med postopkom prišlo do "besednega spora med osebama, ki sta bili na kraju, zaradi česa policisti niso morali izvesti postopka. Oba sta bila opozorjena na elemente prekrška s področja varstva javnega reda in miru prav tako so zahtevali, da se ena oseba odstrani z mesta opravljanja postopka".

Ali so lastnika živali obravnavali že kdaj prej, pa zaradi varstva osebnih podatkov ne razkrivajo.

Komentarjev 11