Konstruktor najverjetneje v stečaj

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Predlog za stečaj bo vložen v petek naslednji teden, če ne bo drugačnega dogovora. ZSSS delavcem obljubil enkratno denarno pomoč in pakete s hrano.
Oglej si celoten članek

Lastnikom mariborskega gradbinca Konstruktor in bankam se ni uspelo dogovoriti o dokapitalizaciji družbe, zato gre nekoč največje štajersko gradbino podjetje verjetno v stečaj.

Direktor Marko Plečko pred neplačane delavce ni želel, se pa naj bi s predlogom sindikata in sveta delavcev strinjal - ta sta sklenila, da "če se naslednji teden ne bo zgodil kakšen preobrat, bo najkasneje do petka vložen predlog za stečaj", je povedal sindikalni predstavnik Mladen Kutnjak, saj se bo tako lahko okoli 270 stavkajočih delavcev otreslo negotovosti glede usode podjetja in čim prej prijavilo na center za socialno delo. Stavko delavci do takrat nadaljujejo.

Delavcem spet socialna pomoč namesto plač

Predstavnica sindikata gradbenih delavcev v Podravju (ZSSS) Breda Črčec je delavcem obljubila enkratno denarno pomoč centra za socialno pomoč v višini okoli 300 evrov in prehrambene pakete humanitarnih organizacij. Priznala je tudi, da sindikat drugih sredstev nima na razpolago, saj se stečaji v Podravju kar vrstijo. "Vse gre po istem vzorcu. Najkrajšo vedno potegnejo delavci in njihove družine," je ogorčeno poudarila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.