Slovenija
10 ogledov

Konstruktor najverjetneje v stečaj

konstruktor, stavkajoči 2 Nino Verdnik
Predlog za stečaj bo vložen v petek naslednji teden, če ne bo drugačnega dogovora. ZSSS delavcem obljubil enkratno denarno pomoč in pakete s hrano.

Lastnikom mariborskega gradbinca Konstruktor in bankam se ni uspelo dogovoriti o dokapitalizaciji družbe, zato gre nekoč največje štajersko gradbino podjetje verjetno v stečaj.

Direktor Marko Plečko pred neplačane delavce ni želel, se pa naj bi s predlogom sindikata in sveta delavcev strinjal - ta sta sklenila, da "če se naslednji teden ne bo zgodil kakšen preobrat, bo najkasneje do petka vložen predlog za stečaj", je povedal sindikalni predstavnik Mladen Kutnjak, saj se bo tako lahko okoli 270 stavkajočih delavcev otreslo negotovosti glede usode podjetja in čim prej prijavilo na center za socialno delo. Stavko delavci do takrat nadaljujejo.

Delavcem spet socialna pomoč namesto plač

Predstavnica sindikata gradbenih delavcev v Podravju (ZSSS) Breda Črčec je delavcem obljubila enkratno denarno pomoč centra za socialno pomoč v višini okoli 300 evrov in prehrambene pakete humanitarnih organizacij. Priznala je tudi, da sindikat drugih sredstev nima na razpolago, saj se stečaji v Podravju kar vrstijo. "Vse gre po istem vzorcu. Najkrajšo vedno potegnejo delavci in njihove družine," je ogorčeno poudarila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.