Slovenija
1 ogledov

Trije zainteresirani za nadaljevanje del

Ministrstvo za promet je v začetku februarja prekinilo pogodbo s SCT, ki je izva Žurnal24 main
Letališče. Tri ponudbe. Najugodnejši Komunaprojekt. Izvajalec bo znan najpozneje v dveh mesecih.

Za nadaljevanje del na potniškem terminalu mariborskega letališča so na razpis prišle tri ponudbe. Kljub prvotnemu velikemu zanimanju in napovedim, da je za dela kar devet interesentov, so ponudbe oddali Komunaprojekt, Konstruktor in Cestno podjetje Kranj.

Od 4 do skoraj 6 milijonov

Iz ministrstva za promet so sporočili, da je najugodnejšo ponudbo oddalo podjetje Komunaprojekt, in sicer za nekaj več kot štiri milijone evrov (načrtujejo sodelovanje z Granitom, Varnostjo Maribor in Comtronom). Sledi mu Konstruktor, ki se ponuja za nekaj manj kot pet milijonov evrov, kranjsko gradbeno podjetje pa je vrednost del ocenilo na 5,8 milijona.

Sledila bodo pogajanja
Na ministrstvu bodo ponudbe pregledali ta teden. Do 18. maja naj bi imeli ponudniki še možnost dopolnitev, po tem datumu pa se bo ministrstvo z njimi pogajalo še o ceni, pogojih in garanciji. Odločitev o izvajalcu bo znana najpozneje v roku dveh mesecev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.