Koper brez fizioterapije

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pet fizioterapevtk koncesionark bo moralo zapustiti prostore Zdravstvenega doma Koper. Center Kopra bo tako ostal brez fizioterapevtske ambulante.
Oglej si celoten članek

Koncesijsko ambulanto, ki je doslej delovala v prostorih Zdravstvenega doma Koper, bodo izselili, je potrdila ena od fizioterapevtk, ki dela v ambulanti. Zdravstveni dom Koper bo tako ostal brez fizioterapevtske ambulante. Tudi drugje v središču mesta  Koper ni ambulante za fizioterapijo, zato bodo morali pacienti iskati pomoč na obrobju, kjer fizioterapevtke zdaj iščejo nove prostore. V ambulanti jih je skupno delalo pet, vsaka s svojo koncesijo.

Namesto fizioterapije ginekologija

"V pogodbi, ki jo imamo sklenjeno, bi nam nove prostore moral poiskati ZD, vendar tega niso naredili, " razlaga fizioterapevtka Stanislava Držan. Fizioterapevtke so dnevno obravnavale tudi do 100 pacientov. V njihove prostore naj bi naselili ginekološko ambulanto.  "Govora je o tem, da naj bi se v ambulanto preselil oče direktorja, ki ima ginekološko ambulanto v Šalari, " pravi Držanova.

Fizioterapija je nekaj kar resnično potrebujemo, je še dodala.

Direktorja zdravstvenega doma Matevža Ravnikarja danes nismo uspeli dobitii, saj je službeno odsoten, je pa za Primorske novice pred dnevi pojasnil, da bi bilo za pacientke bolje, če bi specialistična ginekološka ambulanta iz Šalarov delovala znotraj ZD Koper, saj bi imele predvsem nosečnice, ki potrebujejo posebno obravnavo, boljši dostop do laboratorijskih preiskav in diabetične ambulante.V ZD Koper sicer že deluje ginekolog, ki pa naj bi se v kratkem upokojil.

Pritiski in nadzori

"Smo kar razočarane, tega nismo pričakovale. Zaznale pa smo precej nenavadnega dogajanja v zadnjem času. Pojavljale so se anonimke glede našega dela, dejstvo pa je, da se pacienti niso pritoževali. V kratkem smo imele tudi tri inšpekcijske nadzore, nadzor ministrstva, sanitarni nadzor in nadzor Zavoda za zdravstveno zavarovanje," razlaga Držanova.

. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:44 14. Julij 2014.

    Ali nebi bilo morda bolje da g.Matevž Ravnikar, direktor športnega duha poišče sebi primerno mesto v kompleksu ŠD Bonifika?(oprostite, sprašujem …

  • 15:43 14. Julij 2014.

    Kako sem vsaj za to hvaležen in srečen da je vse na istem mestu!<br /> Sedaj, po zamisli direktorja g.Ravnikarja …

  • 15:41 14. Julij 2014.

    Sem občan MO Koper.<br />V zadnjem času kar doživljam me je groza.<br />Groza kar se dogaja v ZD Koper na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.