Slovenija
264 ogledov

Koper brez fizioterapije

Bojan Kumer se je na terapijah po prometni nesreči moral na novo naučiti govorit Žurnal24 main
Pet fizioterapevtk koncesionark bo moralo zapustiti prostore Zdravstvenega doma Koper. Center Kopra bo tako ostal brez fizioterapevtske ambulante.

Koncesijsko ambulanto, ki je doslej delovala v prostorih Zdravstvenega doma Koper, bodo izselili, je potrdila ena od fizioterapevtk, ki dela v ambulanti. Zdravstveni dom Koper bo tako ostal brez fizioterapevtske ambulante. Tudi drugje v središču mesta  Koper ni ambulante za fizioterapijo, zato bodo morali pacienti iskati pomoč na obrobju, kjer fizioterapevtke zdaj iščejo nove prostore. V ambulanti jih je skupno delalo pet, vsaka s svojo koncesijo.

Namesto fizioterapije ginekologija

"V pogodbi, ki jo imamo sklenjeno, bi nam nove prostore moral poiskati ZD, vendar tega niso naredili, " razlaga fizioterapevtka Stanislava Držan. Fizioterapevtke so dnevno obravnavale tudi do 100 pacientov. V njihove prostore naj bi naselili ginekološko ambulanto.  "Govora je o tem, da naj bi se v ambulanto preselil oče direktorja, ki ima ginekološko ambulanto v Šalari, " pravi Držanova.

Fizioterapija je nekaj kar resnično potrebujemo, je še dodala.

Direktorja zdravstvenega doma Matevža Ravnikarja danes nismo uspeli dobitii, saj je službeno odsoten, je pa za Primorske novice pred dnevi pojasnil, da bi bilo za pacientke bolje, če bi specialistična ginekološka ambulanta iz Šalarov delovala znotraj ZD Koper, saj bi imele predvsem nosečnice, ki potrebujejo posebno obravnavo, boljši dostop do laboratorijskih preiskav in diabetične ambulante.V ZD Koper sicer že deluje ginekolog, ki pa naj bi se v kratkem upokojil.

Pritiski in nadzori

"Smo kar razočarane, tega nismo pričakovale. Zaznale pa smo precej nenavadnega dogajanja v zadnjem času. Pojavljale so se anonimke glede našega dela, dejstvo pa je, da se pacienti niso pritoževali. V kratkem smo imele tudi tri inšpekcijske nadzore, nadzor ministrstva, sanitarni nadzor in nadzor Zavoda za zdravstveno zavarovanje," razlaga Držanova.

. 

Komentarjev 3
  • AleCapras 15:44 14.julij 2014.

    Ali nebi bilo morda bolje da g.Matevž Ravnikar, direktor športnega duha poišče sebi primerno mesto v kompleksu ŠD Bonifika?(oprostite, sprašujem se, ni v moji moči da bi ga lahko premestil)Ne zavajajte nas občane, paciente s pridobitvijo Pro Bono ...prikaži več ambulante, saj s tem se ne da prikriti oči mestnega človeka ki živi in diha s tem starim mestnim jedrom.Veste težko je če si bolan, pa ko ti nekdo, ki je več kot zdrav, športnega duha, prične igrat ping pong, pa razne akrobacije pred obrazom bolnika.Verjamem, da ni prave empatije do bolnika, ampak samovšečnost prevladuje in potem vsa nastala zmeda, ki jo občutimo tudi bolniki, pacienti ZD Koper.

  • AleCapras 15:43 14.julij 2014.

    Kako sem vsaj za to hvaležen in srečen da je vse na istem mestu! Sedaj, po zamisli direktorja g.Ravnikarja tudi fizioterapije ne bo več v ZD Koper.Tako bom porabil cel dopoldan ali celo dva dni, samo da bom ...prikaži več dostavil svoje napotnice, ki sem jih dobil od osebne zdravnice.Kakšen smisel ima ukinjati ambulante ali pa jih premeščati?Pacienti smo toliko let navajeni da imamo v ZD Koper ambulante, ne pa da so razpršene po celi Obali in tako bolj spominjajo na poslovni objekt kot pa na ordinacijo. Sprašujem se, ali se današnji direktor ZD Koper lahko za trenutek postavi oz. vživi v kožo bolnika, pacienta?Ali se gre poklicno - športno igranje ping pong žogice(?) Ali se ob tem zaveda da se poigrava tudi z nami pacienti, ne samo z ambulantami(?) Zakaj in do kdaj?Želim si da bi še naprej pred svojimi očmi videl ZD Koper, v upanju da ga nebi podrl kakšen bager, zaradi nedelujočih ambulant.

  • AleCapras 15:41 14.julij 2014.

    Sem občan MO Koper.V zadnjem času kar doživljam me je groza.Groza kar se dogaja v ZD Koper na Dellavallejevi 3 v Kopru.Zelo pogosto prihajam v ZD Koper, zaradi zdravstvenih težav ki me pestijo.Kot pacient sem razočaran, ...prikaži več v čakalnicah pa sem opazil da vlada zmeda in strah.Pred spremembami, ki jih uvaja g.direktor ZD Koper.Začelo se je zgleda še pred leti ko je takorekoč prišel v pisarno in odslovil prejšnjega direktorja g.Metoda Mezeka.Sedaj pa je začel zapirati določene ambulante.Kar nam pacientom povzroča težave, kaos.Kot da že nimamo dovolj problemov z boleznimi, s svojimi diagnozami in zdravstvenimi težavami.Meni nič, tebi nič, pa je že sprememba.Ko prihajam v ZD Koper "obiščem" svojo zdravnico, ki zelo lepo in strokovno skrbi za moje zdravje, izda mi napotnice za nadaljne preiskave oz me napoti kam je potrebno.Z dvigalom(zelo hvaležen, da še obstaja) sem že v nadstropju kjer je zobna ambulanta in fizioterapija.<