Koper: SLS zahteva ponovno štetje

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Slovenska ljudska stranka zahteva ponovno štetje glasov na vseh voliščih in vpogled v vse neveljavne glasovnice, ki so jih ugotovili volilni odbori.
Oglej si celoten članek

"Zaupniki liste SLS so nas obvestili o tem, da je bila praksa volilnih odborov pri oceni neveljavnosti glasovnic različna po posameznih volilnih odborih. Nekateri odbori so celo glasovnice šteli za neveljavne, ker naj bi volivec svoj preferenčni glas oddal z zapisom imena izbranega kandidata, ne da bi navedel zaporedne številke ali zapisal ime poleg številke," je sporočil predstavnik liste kandidatov SLS Marko Starman.

Na nekaterih voliščih (na primer v domu upokojencev na Markovcu) naj tako ne bi bilo kandidatnih list z zaporednimi številkami kandidatov, niti na glasovalnem mestu v glasovalni kabini niti na volišču seznama. Volivec je tako, kot je zapisal Starman, svoj preferenčni glas izrazil le z zapisom imena izbranega kandidata.

Spomnimo, da je na nedeljskih koprskih volitvah prepričljivo zmagal zdajšnji župan Boris Popovič. Njegova lista Koper je naš je dobila absolutno večina oziroma 19 sedežev v 30-članskem mestnem svetu. Tri sedeže sta dobili Oljka in SD, dva DeSUS ter po enega SDS, Zares in SLS. Lista Koper je naš je imela v dosedanjem mestnem svetu 18 sedežev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.