Slovenija
24 ogledov

Koper: SLS zahteva ponovno štetje

Zmaga Popoviča Barbara Milavec
Slovenska ljudska stranka zahteva ponovno štetje glasov na vseh voliščih in vpogled v vse neveljavne glasovnice, ki so jih ugotovili volilni odbori.

"Zaupniki liste SLS so nas obvestili o tem, da je bila praksa volilnih odborov pri oceni neveljavnosti glasovnic različna po posameznih volilnih odborih. Nekateri odbori so celo glasovnice šteli za neveljavne, ker naj bi volivec svoj preferenčni glas oddal z zapisom imena izbranega kandidata, ne da bi navedel zaporedne številke ali zapisal ime poleg številke," je sporočil predstavnik liste kandidatov SLS Marko Starman.

Na nekaterih voliščih (na primer v domu upokojencev na Markovcu) naj tako ne bi bilo kandidatnih list z zaporednimi številkami kandidatov, niti na glasovalnem mestu v glasovalni kabini niti na volišču seznama. Volivec je tako, kot je zapisal Starman, svoj preferenčni glas izrazil le z zapisom imena izbranega kandidata.

Spomnimo, da je na nedeljskih koprskih volitvah prepričljivo zmagal zdajšnji župan Boris Popovič. Njegova lista Koper je naš je dobila absolutno večina oziroma 19 sedežev v 30-članskem mestnem svetu. Tri sedeže sta dobili Oljka in SD, dva DeSUS ter po enega SDS, Zares in SLS. Lista Koper je naš je imela v dosedanjem mestnem svetu 18 sedežev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.