Koprski peki so klonili

Foto: Žurnal24 "Odločili smo se, da se ne gremo več. Z italijanskega trga se umikamo." Franko P
Na italijanskem trgu so svoj kos pogače poskušali odrezati tudi koprski peki, vendar pa se nekateri iz tam že umikajo.
Oglej si celoten članek

Po podatkih italijanskega gospodarskega ministrstva je kruh v Trstu nekoliko cenejši kot v preostalem delu severne Italije. Za kilogram je treba v Trstu odšteti od 2,9 do 3,6 evra, v Bolzanu, na primer, pa od 3,94 do 5,10 evra. Tržaški Il Piccolo je konec junija pisal, da se tržaški peki pritožujejo in da so nezadovoljni zaradi uvoza slovenskega kruha iz Kopra in Nove Gorice.
Slovenski peki naj bi jim zaradi nižjih davkov in cenejše delovne sile predstavljali nelojalno konkurenco. Morda bodo v prihodnje manj slabe volje. Koprski Kruh se namreč z italijanskega trga umika.

 

Več ljudi, manj dobička

Peki. Pekarna Brumat je po podatkih baze GVIN konec lanskega leta zaposlovala 97 ljudi, Kruh Koper, sicer član skupine Mlinotest, pa 84. Koprsko podjetje je z manj ljudmi ustvarilo več, lansko leto so namreč končali z več kot 236 tisoč evrov dobička, medtem ko Brumatov čisti poslovni izid ni dosegel 15 tisoč evrov


F. Perič: Umikamo se
"Po približno pol leta smo se odločili, da se ne gremo več. Umikamo se, ker nismo prišli skupaj. Naša blagovna znamka namreč tam ni uveljavljena in po takšni ceni, ki smo jo želeli doseči, v Italiji nismo mogli prodajati," pove Franko Perič, direktor Kruha.
Na italijanskem trgu je prodajal svoje izdelke tudi novogoriški Brumat. Ali se tudi največja zasebna pekarna na Primorskem morebiti umika s trga sosednje Italije, nismo izvedeli; njihov direktor Robert Brumat namreč včeraj za naša vprašanja ni bil dosegljiv.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.