"Korak bliže rešitvi težav"

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Neodvisna strokovna komisija bo preverila, katere vse napake so v stavbi onkologije in kdo je kriv zanje. Dogovor so podpisali ministrstvo, SCT in onkološki inštitut.
Oglej si celoten članek

Do konca septembra bo imela strokovna komisija čas, da najde vse napake na onkologiji, preveri, kdo je zanje kriv in katere spadajo pod garancijo. S tem naj bi bilo konec nenehnega boja z legionelo in klimatskimi napravami.

Težave od začetka
Junija 2007 je SCT predal novo stavbo onkološkega inštituta in od takrat se v vodi ves čas pojavlja legionela. Ravno včeraj smo poročali o novem primeru.

Toplotni in klorni šoki ter namestitev filtrov niso pomagali, je pa onkologija za analize vode in filtre odštela več 10 tisoč evrov. Tudi s klimatskimi napravami imajo težave.

Država ima sicer možnost, da uveljavi bančno garancijo, a je SCT ministru Dorijanu Marušiču aprila predložil osnutek načrta za sanacijo in s tem odložil uveljavitev garancije. Podjetje sicer trdi, da so le delno krivi za težave na vodovodnem omrežju. Glavna krivca sta po njihovem mnenju kloriranje in toplotni šoki, ki pa jih onkologija mora izvajati ravno zaradi legionele.

Ministrstvo za zdravje, onkologija in SCT so zdaj končno sklenili "dogovor o skupnem izvedenskem pregledu napak na vodovodnem in klimatskem sistemu na Onkološkem inštitutu v Ljubljani, ki pomeni pomemben korak bliže rešitvi težav", pravijo na ministrstvu za zdravje.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.