Slovenija
13 ogledov

"Korak bliže rešitvi težav"

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Neodvisna strokovna komisija bo preverila, katere vse napake so v stavbi onkologije in kdo je kriv zanje. Dogovor so podpisali ministrstvo, SCT in onkološki inštitut.

Do konca septembra bo imela strokovna komisija čas, da najde vse napake na onkologiji, preveri, kdo je zanje kriv in katere spadajo pod garancijo. S tem naj bi bilo konec nenehnega boja z legionelo in klimatskimi napravami.

Težave od začetka
Junija 2007 je SCT predal novo stavbo onkološkega inštituta in od takrat se v vodi ves čas pojavlja legionela. Ravno včeraj smo poročali o novem primeru.

Toplotni in klorni šoki ter namestitev filtrov niso pomagali, je pa onkologija za analize vode in filtre odštela več 10 tisoč evrov. Tudi s klimatskimi napravami imajo težave.

Država ima sicer možnost, da uveljavi bančno garancijo, a je SCT ministru Dorijanu Marušiču aprila predložil osnutek načrta za sanacijo in s tem odložil uveljavitev garancije. Podjetje sicer trdi, da so le delno krivi za težave na vodovodnem omrežju. Glavna krivca sta po njihovem mnenju kloriranje in toplotni šoki, ki pa jih onkologija mora izvajati ravno zaradi legionele.

Ministrstvo za zdravje, onkologija in SCT so zdaj končno sklenili "dogovor o skupnem izvedenskem pregledu napak na vodovodnem in klimatskem sistemu na Onkološkem inštitutu v Ljubljani, ki pomeni pomemben korak bliže rešitvi težav", pravijo na ministrstvu za zdravje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.