Pijan in zadrogiran do smrti zbil dva pešca. Tak je epilog.

Foto: Bralec Mitja
Foto: Bralec Mitja
Njegov odvetnik napoveduje vložitev zahteve za varstvo zakonitosti.
Oglej si celoten članek

Višji sodniki so potrdili sodbo Janu Korošcu zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti z dvema žrtvama in nevarne vožnje. Korošec je bil obsojen na enotno kazen sedem let in osem mesecev zapora. Po prestani zaporni kazni še dve leti ne bo smel voziti, je potrdilo višje sodišče. Sodba je zdaj pravnomočna, piše Dnevnik.

Jan Korošec je 8. marca 2019 v nočnem času na Dunajski cesti v Ljubljani pri križišču z Vilharjevo cesto trčil v dva moška, stara 53 in 64 let, ki sta po prehodu za pešce pri zeleni na semaforju prečkala cesto. Oba moška sta zaradi hudih poškodb umrla. V času prometne nesreče je imel Korošec v krvi 2,1 promila alkohola, pa tudi različne prepovedane snovi.

Januarja lani je že bil obsojen na enako kazen, a je višje sodišče novembra lani sodbo razveljavilo. V ponovljenem sojenju ga je ljubljansko okrožno sodišče aprila letos torej znova obsodilo na enotno kazen sedem let in osem mesecev zapora, ki jo je višje sodišče tokrat potrdilo.

Ljubljana Mrtvo pijan je na Dunajski cesti do smrti povozil dva pešca, tako kazen je dobil

Zagovornik Korošca Benjamin Peternelj je ocenil, da "zaradi posledic dejanja, torej dveh mrtvih, sodišče druge stopnje ni zmoglo pravilne in zakonite presoje". "V poštev pa pride zgolj oprostilna sodba. Na vrhovno sodišče bom vložil zahtevo za varstvo zakonitosti," je napovedal Peternelj.

Osrednji del njegove pritožbe se je sicer nanašal na zaključek sodišča prve stopnje, da je bila, še preden se je obtoženi spravil v neprištevnost, za kaznivi dejanji podana njegova krivda. Korošec je trdil, da ni imel namena voziti pod vplivom alkohola in drog in da tega ni nikoli počel, sodniki pa mu ne verjamejo, saj njegova sporočila SMS kažejo, da je to v preteklosti že počel, še piše Dnevnik.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:21 13. November 2021.

    dve smrtni žrtvi na prehodu za pešce, pa vse ostalo , droge, alko ... zame se zdi to sramotno nizka …

  • 14:06 12. November 2021.

    Upam, da sorodniki ubitih tega ne bodo pozabili!

  • 14:04 12. November 2021.

    Ubogi, še jabolko navdiha naj mu dajo. Proti njegovi volji so ga napijali, drogirali in silili v vožnjo v takšnem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.