Slovenija > Črna kronika
5978 ogledov

Mrtvo pijan je na Dunajski cesti do smrti povozil dva pešca, tako kazen je dobil

Smrtna prometna nesreča na mostu čez Muro
1/2
sobotainfo.com
V ponovljenem sojenju je ljubljansko okrožno sodišče Jana Korošca obsodilo na enotno kazen sedem let in osem mesecev zapora, piše Dnevnik. Sodba še ni pravnomočna. Korošec je 8. marca 2019 v Ljubljani povzročil prometno nesrečo, v kateri sta umrla pešca, za kar so mu januarja lani izrekli enako kazen, a je višje sodišče novembra sodbo razveljavilo.

V ponovljenem sojenju se je sodnica Špela Koleta poglobila v čas pred nesrečo. Izkazalo se je, da se je Korošec takrat zabaval s prijateljema v stanovanju enega od njih. Tja se je pripeljal z avtom in se na tak način tudi nameraval vrniti, je prepričana sodnica. Prijatelja sta povedala, da so veliko pili, zanikala pa uživanje drog. Sodnica je zaključila, da se je v neprištevno stanje spravil sam in da ga nihče ni silil piti in se drogirati.

Sodnica je menila, da je kot dolgoletni odvisnik vedel, kako substance, ki jih je zaužil, vplivajo na sposobnost vožnje. Kot dodaten dokaz njegove brezobzirnosti je navedla, da je po nesreči peljal naprej.

Zaradi ponovitvene nevarnosti Korošec ostaja v priporu.

prometna nesreča dunajska | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Višje sodišče je novembra ocenilo, da je "okrožno sodišče prerano zaključilo, da je obtožencu dokazana zavestna malomarnost do kaznivih dejanj, preden se je spravil v neprištevnost, ker je dolgoletni uživalec drog" in sodbo vrnilo okrožnemu sodišču, ki je moralo v popolnosti raziskati dejansko stanje. Višje sodišče je pojasnilo tudi, da sodnica ni navedla nobene relevantne okoliščine, ki bi z gotovostjo kazala na to, da je imel Korošec namen upravljati vozilo, še preden je postal neprišteven.

Jan Korošec je 8. marca 2019 v nočnem času na Dunajski cesti v Ljubljani pri križišču z Vilharjevo cesto trčil v dva moška, stara 53 in 64 let, ki sta po prehodu za pešce pri zeleni na semaforju prečkala cesto. Oba moška sta zaradi hudih poškodb umrla. V času prometne nesreče je imel Korošec v krvi 2,1 promila alkohola, pa tudi različne prepovedane snovi.

Komentarjev 8
  • Dusan21 14:48 13.april 2021.

    Samo, da ni bil Kordiš za volanom, ta z jezikom pobije v hipu roj trotov, če ima granato v zadnjem žepu, a je bil v vozilu tudi Rajič Bogoljub z Janijem v naročju, nič ne piše, kako to, da ne ...prikaži več piše bo jutri povedala na novinarski konferenci za STA missis Natascha

  • klobasa1 11:21 13.april 2021.

    Sramota za sodisce.fuj.fuj.

  • rd2dmk2 10:25 13.april 2021.

    in čez 8 let bo spet dobil license to kill. me zanima kako bi stvar se končala, če bi se pred semaforjem ustavil izstopil, vzel pištole in oba ustrelil in se nato mimo odpeljal. razlog, kot bi dejal ALan Ford, ...prikaži več zakaj bi avto umazal s krvjo, nebodigatreba, ki mi dren dela na cesti. in zakaj tako mila kazen, sodnik ima tud avto in flašo, pa advokat tud. pištole pa le malo kdo. no z motorsko , kot je rekel Iztok Mlakarda da glava pade preč, je pa kar nekaj znanja treba