Koroška deklica: "Napak ni bilo"

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Koroška deklica. Nadzora nad delom tožilcev ne bo.
Oglej si celoten članek

Preiskava. Generalni državni tožilec Zvonko Fišer ne bo uvedel nadzora nad delom tožilcev iz Slovenj Gradca, ki so vodili preiskavo o domnevni spolni zlorabi štiriletne deklice iz Mežice, ki jo oče že od marca skriva na neznanem kraju. S tožilstva so namreč ministru za pravosodje Alešu Zalarju pred dnevi zagotovili, da "zadevo spremljajo že dlje časa ter pri delu in odločitvah Okrožnega državnega tožilstva v Slovenj Gradcu niso zaznali nepravilnosti".
Minister Zalar je Fišerju v začetku oktobra naložil, naj preveri, ali je bila preiskava domnevne zlorabe deklice na tožilstvu vodena pravilno. Na nepravilnosti je namreč ministrstvo in državni zbor pisno opozorila ena od tožilk, ki je postopek nekaj časa vodila.

Niso dobro sodelovali

Nadzor nad delom policistov, ki so jih v tej preiskavi usmerjali tožilci, pa je poleg drugih nepravilnosti in strokovnih napak pokazal tudi slabo sodelovanje med tožilci in kriminalisti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:41 7. November 2011.

    Očino te lovke korupcije segajo v sam vrh tožilstva in ni in ni iteresa da bi v zadevi prišla resnica …

  • 06:36 7. November 2011.

    Še en dokaz da vrana vrani ne izkjuje oči.

  • rob
    09:47 6. November 2011.

    Vrhovno državno tožilstvo<br />Vodja oddelka za državnotožilski strokovni nadzor Sanja Javor Pajenk<br />In <br />Generalni vrhovni tožilec dr. Zvonko Fišer<br …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.