Slovenija
34 ogledov

Koroška deklica: "Napak ni bilo"

munc markač Boštjan Tacol
Koroška deklica. Nadzora nad delom tožilcev ne bo.

Preiskava. Generalni državni tožilec Zvonko Fišer ne bo uvedel nadzora nad delom tožilcev iz Slovenj Gradca, ki so vodili preiskavo o domnevni spolni zlorabi štiriletne deklice iz Mežice, ki jo oče že od marca skriva na neznanem kraju. S tožilstva so namreč ministru za pravosodje Alešu Zalarju pred dnevi zagotovili, da "zadevo spremljajo že dlje časa ter pri delu in odločitvah Okrožnega državnega tožilstva v Slovenj Gradcu niso zaznali nepravilnosti".
Minister Zalar je Fišerju v začetku oktobra naložil, naj preveri, ali je bila preiskava domnevne zlorabe deklice na tožilstvu vodena pravilno. Na nepravilnosti je namreč ministrstvo in državni zbor pisno opozorila ena od tožilk, ki je postopek nekaj časa vodila.

Niso dobro sodelovali

Nadzor nad delom policistov, ki so jih v tej preiskavi usmerjali tožilci, pa je poleg drugih nepravilnosti in strokovnih napak pokazal tudi slabo sodelovanje med tožilci in kriminalisti.

Komentarjev 4
  • pravica123 07:41 07.november 2011.

    Očino te lovke korupcije segajo v sam vrh tožilstva in ni in ni iteresa da bi v zadevi prišla resnica na dan.Državni uslužbenci so imun na napake oziroma drugače povedano ve kar naredijo je prav.Hvala g. generalni ...prikaži več tožilec, da podpirate takšne sodelavce in s tem nam državljanom pokažete pravi obraz našeih funkcionarjev, kateri skrbijo le za svojo korist in ne za pravico katera bi jim mogla biti sveta - zato ste namreč plačani če še ne veste.

  • pravica123 06:36 07.november 2011.

    Še en dokaz da vrana vrani ne izkjuje oči.

  • rob 09:47 06.november 2011.

    Vrhovno državno tožilstvoVodja oddelka za državnotožilski strokovni nadzor Sanja Javor PajenkIn Generalni vrhovni tožilec dr. Zvonko FišerTRG OF 131000 LjubljanassLjubljana, 20.5.2011Zadeva: kazniva dejanja uradnih oseb in možnost izvedbe nadzoraV dopisu Vrhovnega ...prikaži več državnega tožilstva št. Tu 8/2011-49 SJP (TP) z dne 10.5.2011, me obveščate, da ugotavljate, da je bila odločitev okrožne državne tožilke strokovno pravilna saj, da v konkretnem primeru ne gre za kazenskopravno problematiko, pač pa za nepravdno zadevo, ki se rešuje v ustreznih postopkih.Glede na predmetno zadevo menim, da je vaš odgovor zavajajoč in sicer:1) Ker gre za postopek, ki se vodi po Zakonu o upravnem postopku in, ki teče pred organom s pooblastili (CSD Ljubljana) nikakor ne gre za nepravdno zadevo (kot vi navajate v vašem odgovoru), in v tem konkretnem primeru gre za upravno zadevo;2) Upravni spis kot celota je tudi javna (uradna) listin