Korpič Horvatova nova ustavna sodnica

Foto: Žurnal24 (Foto: IFP)
Etelka Korpič Horvat je postala nova ustavna sodnica. Nasledila je Marijo Krisper Krambereger, ki je s tega položaja odšla zaradi zdravstvenih razlogov.
Oglej si celoten članek

Korpič Horvatovo je v imenovanje predlagal predsednik republike Danilo Türk. Izbral jo je med tremi prijavljenimi kandidati – poleg nje sta se prijavila še višji sodnik na upravnem sodišču Damjan Gantar in diplomirani pravnik ter doktor tehničnih znanosti Jure Marn.

Etelka Korpič Horvat se je rodila leta 1948 v Čepincih na Goričkem v Prekmurju. Osnovno šolo in gimnazijo je končala v Murski Soboti, univerzitetno izobrazbo diplomirane pravnice pa si je leta 1971 pridobila na ljubljanski Pravni fakulteti. Na tej fakulteti je končala tudi magistrski študij in leta 1991 uspešno zagovarjala doktorsko disertacijo z naslovom Vpliv zaposlovanja doma in v tujini na deagrarizacijo pomurske regije, piše na spletni strani mariborske pravne fakultete, kjer že od leta 1994 predava delovno pravo. Tam je tudi nosilka in predavateljica predmetov proračunsko pravo in državna revizija magistrskega študija za področje davčnega prava in magistrskega študija na področju delovnega prava. Je tudi članica Sodnega sveta in predsednica Komisije za razlago kolektivne pogodbe za javni sektor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.